Tradera Nyheter

Sålde klassiska korten för 70 000 kronor

Samlarbilder är kanske hetare än någonsin.
Och det syns på priserna. Under de första veckorna på det nya året har exempelvis snittpriset på Pokémonkort ökat med 24 procent.
Här är de samlarkort som sålts för mest pengar på Tradera de senaste 12 månaderna.

Kolla in kortet som har ett pris på en halv miljon

I sommar är det mästerskap i fotboll i Ryssland och redan nu finns det samlarbilder till fotbolls-festen. Om just det mästerskapet gör att suget efter samlarbilder är extra högt under de inledande veckorna på 2018, ska vi låta vara osagt. Däremot är samlarbilder överlag stekhett för tillfället, och då framförallt Pokémon-kort.

Enligt färsk statistik från Tradera så har populariteten för Pokémon-kort ökat kraftigt och snittpriserna på Pokémonkort har ökat med 24 procent de senaste 10 veckorna jämfört med motsvarande period i fjol.

Och det finns Pokémon-kort som är extra värdefulla.

”Satt ett överpris”

Tradera Nyheter har tidigare skrivit om 29-årige Peter Öhman som tidigare lade upp sitt exklusiva Pokémon-kort till försäljning. Köp nu-priset var en halv miljon kronor.

– Jag har medvetet satt ett överpris, för jag vill egentligen inte sälja det, sa han bland annat i en stor intervju som du kan läsa igen här.

Här kan du se unika kortet med ett pris på en halv miljon kronor.

Sitt livs samling

Du har även kunnat läsa om 34-årige Jonas Persson som lade ut sitt livs samling av Magic The Gathering-kort till försäljning med ett köp nu-pris på 97 000 kronor.

– Jag måste säga att det kändes vemodigt att lägga upp annonsen, sa han i intervjun du kan läsa här.

Ser man på trenderna på Tradera de första tio veckorna på 2018, jämfört med samma tidsperiod i fjol så trendar samlarbilder tredje mest, bara ”slaget” av barnkläder och leksaker.

Och ser man på statistiken över de samlarkorten som sålts för högsta slutpris på sajten det senaste året hamnar en klassiskt komplett samling med Alfabilder på plats nummer ett som såldes för 70 100 kronor.

Sedan är det Pokémon för hela slanten, där det dyraste kortet, Charizard Base 1st Edition Shadowless PSA 9, såldes för 35 300 kronor.

Här nedan hittar du topplistan över de auktioner med Pokémon-kort som haft högst slutpris de senaste 12 månaderna och tre annonser med samlarkort, som du bara måste spana in.

Samlarbilderna du bara måste se

För Pokémon-älskaren:

”Barndomen säljs i ett komplett skick”.

Ja, så skriver i alla fall annonsören som gör sig av med 151 Pokémon-kort från generation 1.

Alla kort är från 1990- och 2000-talet.

Kolla in jättesamlingen och priset här.

För hockey-älskaren:

Gillar målvakter från världens bästa hockeyliga, och i synnerhet en före detta mästare och kanadensiskt stjärnmålvakt? Ja, då är den här samlingen någonting som du bör ta en närmare titt på. Samlingen innehåller 39ö specialkort på spelaren. Kan du gissa vem? Kolla in här!

För fotbolls-älskaren:

Säg mästerskapet i USA 1994 och alla svenska fans får en extra värme i kroppen. Den klassiska sommaren då Sverige grävde brons glömmer ingen. Och vill du förgylla just den sommaren ytterliga så är detta samlingen för dig. Här får du 2 000 klassiska bilder som man klistrade dit i en pärm.

Kolla in monstersamlingen från fotbollsfesten här.

De fem dyraste Pokémon-korten:

1) Charizard Base 1st Edition Shadowless PSA 9.

Slutpris: 35 300 kr. Såldes: 6 januari 2018.

2) Base set booster box (Green winged charizard)

Slutpris: 30 000 kr. Såldes: 15 januari 2018

3) 13 st Pokémon Base 1st Ed. PSA 9 – 10    

Slutpris: 23 500 kr. Såldes: 27 januari 2018.

4) Shining Charizard PSA 10, -Neo Destiny EXTREMT OVANLIG

Slutpris: 15 000 kr. Såldes: 23 november 2017

5) Pokemon Neo Genesis Booster Box (36 boosters packs)    

Slutpris: 12 700 kr. Såldes: 16 juni 2017.

Siffrorna är baserade på de 12 senaste månaderna.

Kolla urvalet – här är alla samlarbilder just nu – och de dyraste.

Relaterade produkter