Tradera Nyheter

Sålde muggen – för 79 000 kronor

Daniel Vittikko, 34, äger Sveriges coolaste samling av Muminmuggar. Nyligen sålde han en av sina dyrgripar på Tradera – för hisnande 79 000 kronor. ”Det finns alltid köpare för sådana här fina muggar”, säger han.

Se muggen som såldes för 79 000 kronor här!
Hans hem i nordöstra Norrland är varje Mumin-fantasts dröm. Daniel Vittikko har lyckats skrapa ihop en av Sveriges mest imponerade samlingar av Tove Slotte-Elevans populära muggar.

– De här kopparna betyder mycket för mig. De är väldigt vackra. Många frågar mig hur jag kan betala så här mycket för ett par muggar. Men man måste förstå att det här är en samling precis som andra samlingar som både har ett ekonomiskt och emotionellt värde.

Fem superfynd för muminälskare:
Håll vatten rent-muggen

Mumin-tallrik

Mumin-emaljbägare

Muminmugg ”Sniff”

Muminmugg – ”Lilla My”

”Fler än man tror som är intresserade”

Sedan två år tillbaka säljer och köper Daniel Vittikko, som till vardags jobbar som mellanstadielärare, muminmuggar på Tradera. Och han berättar att objekten inte är direkt svårsålda.

– Det är fler än man tror som är intresserade. Det bästa är att sälja till någon som hittat en mugg de verkligen letat efter. Man kan se dem leende framför sig, säger han.

”Såldes för 79 000 kronor”

Nyligen gjorde Daniel sig av med sin kanske finaste kopp, en julmugg i serien Mumin Fazer från år 2004 som tillverkades i endast 400 exemplar. Slutpriset landande på hisnande 79 000 kronor – en rekordnotering i Muminmuggssammanhang. Daniel, som äger företaget Muggmania (Muminmania på Tradera), har Sveriges största utbud av utgångna Muminmuggar och har alltid både dyrare och billigare exemplar ute till försäljning. Det mest unika muggen som går att köpa just nu är en”Mumintrollet Dagdrömmer” från 2005 med ett utropspris på 19 900 kronor.

– Jag tror den kommer att bli såld. Jag sätter alltid medvetet ett pris som jag tror den kommer att köpas för, säger han.

Fem Mumin-muggar du kan sälja för över 1 000 kronor:

Vinternatt från 2006

Simhopp från 2006

Stockmann 2012

Delfindyk 2007

90-talsmuggarna

Relaterade produkter