Tradera Nyheter

Säljer klassiska asken – med trillingnöten: ”Fick den i present”

Var du en av de som kokade av ilska när trillingnöten försvann ur chokladaskarna Aladdin och Paradis?
Lugn, nu kan du lägga vantarna på en av de eftertraktade chokladkartongerna, där trillingnöten finns med, på Tradera. Men om du tänkte njuta av chokladen ska du nog tänka om – utgångsdatumet är för längesedan passerat.
– Jag fick den i födelsedagspresent för något år sedan och vi skrattade gott att den redan då hade passerat bäst före datumet. Sedan har den blivit stående i köksskåpet men nu säljer jag den vidare, skrattar Camilla Axelsson som lagt ut en eftertraktad ask till försäljning.

”Jag tänkte sälja den redan när jag fick den 2015” • Kolla in klassiska chokladasken som kan bli din.

Nyheten slog ner som en bomb i september 2014. Marabou plockade bort den älskade trillingnöten från chokladaskarna Alladin och Paradis. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Sällan har en liten chokladbit orsakat så mycket tårar och ilska hos det svenska folket. Och även om många först gissade på att det var en elak PR-kupp från företaget fick man tillslut inse att den älskade chokladpralinen var ett minne blott.

Fanns med i 75 år

Trillingnöten var en av de klassiska pralinerna som hade funnits med i Aladdinasken sedan den lanserades 1939.  I 75 år kunde vi njuta av  trillingnöten men i september 2014 var det slut på njutningen.

Snabbt började svenskarna hamstra de åtråvärda kartongerna och framåt julen så gick det att ”fynda” kartonger med trillingnöten på nätet för flera tusenlappar. Och det är en trend som kommit tillbaka –med den lilla skillnaden att chokladen nu sedan länge är utgången. De oöppnade askarna säljs helt enkelt som samlarobjekt.

Här är asken – där trillingnöten finns med. Kolla in

Såldes för 620 kronor

Nyligen såldes en Paradisask på Tradera för 620 kronor och nu finns det en ny chans att lägga vantarna på en kartong.

– Jag tänkte på att lägga ut chokladasken redan när jag fick den 2015, eftersom det var en sån hysteri när trillingnöten försvann, men sen glömde jag bort det. Nu när det helt plötslig började dyka upp askar på Tradera så letade jag upp den och la ut den till försäljning, säger Camilla Axelsson.

Camilla fick chokladasken i present av sin faster när hon fyllde år 2015.

– Vi skrattade gott åt att den redan då passerat utgångsdatumet men tänkte inte så mycket mer på det just då. Den hamnade i ett köksskåp och där har den legat kvar.

Camilla glömde bort kartongen – nu kan du buda hem klassikern här.

Men hur har ni lyckats låta bli att äta upp den?

– Jag är inte så förtjust i choklad så det var aldrig några problem. Min man älskar förvisso godis men just Paradis asken är ingen favorit så därför har den klarat sig fint i skåpet, säger hon.

Hur har det gått för din auktion?

– Det är väldigt många som varit inne och kollat på annonsen och det är ju väldigt kul. Det är nog ganska vanligt när det dyker upp såna här nostalgisaker. Men än så länge är det inte direkt något budkrig men det är flera dagar kvar på auktionen så man vet ju aldrig.

Vad hoppas du få för kartongen?

– Det är såklart kul om man kan få lite pengar för asken men det är mest en rolig sak och det är ju kul om den kommer till någon som är på jakt efter ett riktigt samlarobjekt. Jag är ju ingen trillingnöt-fantast så det är kul om den får bo hos någon som uppskattar den.

Unika samlarobjektet – ett måste för dig som älskar trillingnöten. Se den här.

Brukar du sälja och köpa mycket på Tradera?

– Ja ganska mycket. I perioder så både köper jag och säljer ganska mycket. Det är roligt eftersom man kan hitta det mesta.

Men chokladaskar hör inte till vanligheterna bland dina auktioner, eller?

– Nej, denna är ganska unik. Det blir ganska mycket kläder och barnkläder och sen en del arvegods och prylar. Det roliga är att det nästan alltid är sakerna man absolut inte tror man ska få sålt som får mest uppmärksamhet och ger mest pengar, säger Camilla.

Här hittar du auktionen – där du kan buda hem rariteten.

Relaterade produkter