Tradera Nyheter

Säljer samlingen – efter tio år: ”Klart det är jobbigt”

Det tog tio år att fullborda den unika samlingen med tio signerade ishockeykort. Nu säljer Mikael Nilsson, 34, sin unika samling. Priset: 15 000 kronor. – Men skulle jag ta en bild av alla mina kort så får det bli ett flygfoto, säger han och skrattar.

Kolla in den coola samlingen här.

Allt inom mode för stora och små, fynd från pantbanken, allt inom hemelektronik och massa fynd för samlaren.
Ja, det är bara några av alla objekt du kan hitta på auktionssajten Tradera. För 34-årige Mikael Nilsson från Holmahult utanför Tingsryd, är det undersidorna för samlare som gäller. Under 20 år har han samlat på ishockeykort och han har enligt egen utsago en diger samling hemma, som han lagt många tusentals kronor på.

”Kort överallt”

– Varenda garderob är full och min sambo tycker att det är kort överallt. Mellan tummen och pekfingret så har jag nog 50 000 kort. Skulle jag ta en bild på det så måste jag nog ta ett flygfoto, säger Mikael, som till vardags är snickare, med ett skratt. Han fortsätter:

– Jag har letat överallt under 20 års tid för att få ihop min samling och även om jag lagt tusentals kronor på inköp har försäljning finansierat samlingen.

Vad gör det speciellt att samla på just ishockeykort, eller samlarbilder?

– Detta är något som jag sysslar med varje dag och det ger en extra knorr i livet, att exempelvis leta och hitta värdefulla kort. Värdet och rariteten gör det givetvis spännande.

Har du någonsin funderat på vad hela din samling kan vara värd?

– Ha ha, jadå. Man kan väl säga som så, att jag skulle öppna ett bankfack i så fall.

”Klart det är jobbigt”

Nu väljer Mikael att försöka sälja en liten liten del av sin samling. Det handlar om en unik, full uppsättning av kort på den före detta ishockey-stjärnan Jeremy Roenick. Alla kort har en äkthetsstämpel i serien ”Fleer Ultra” från säsongen 1992/93. Alla korten ligger kvar i sina skruvboxar och har stjärnans autograf på varje kort. Priset för den nätta samlingen: 14 999 kronor.Här är de mest värdefulla samlarbilderna just nu – spana in dyrgriparna.

– Många kan säkert tycka att det är dyrt, men jag säljer det inte för en krona under. Roenick signerade 2 000 kort med sin autograf och de är väldigt svåra att få tag i, säger Mikael.

När du samlat så länge, är det inte tungt att sälja den då i stället för att behålla korten?

– Det är klart att det är jobbigt, men det är ungefär som när man bygger en koja. När man är klar, vad ska man göra då?

Vilka kort letar du efter just nu?

– Jag saknar några kort i samma samling som med Jeremy Roenick, fast med Adam Oates från säsongen 1993/94 och Sergej Fedorov från säsongen 1994/95. De letar jag efter.

Till sist, du som ändå är expert på ishockeykort, om man som läsare har några hockeykort liggandes, vilka finns det mest värde i?

– Har man ett rookie-kort i väldigt bra skick på Wayne Gretzky, ja, då rinner det iväg i pris, så det kan man leta efter, avslutar Mikael.

Vilka samlarbilder letar du efter?

Ishockey – NHL

Ishockey – gamla Elitserien med mera

Fotbollskort

Övrigt

Relaterade produkter