Tradera Nyheter

Säljer unika kortet: ”Som att vinna på lotto”

Actionskådespelare, kroppsbyggare och politiker – hur många kan skriva det på sitt cv?
Terminatorhjälten Arnold Schwarzenegger kan. Nu finns chansen att lägga vantarna på en väldigt sällsynt samlarbild signerad av legendaren.
Det är något att visa upp för polarna när det vankas förfest.

Unika bilden – som du bara måste se

Arnold Schwarzenegger slog igenom som kroppsbyggare på 1970-talet och blev snabbt en hjälte för många.

Med sin otroliga fysik och karisma blev han mångas ungdomsidol och förebild. När den första Terminatorfilmen kom 1984 blev Arnold actionkaraktären Terminator med hela världen.

Än i dag är det många som älskar Terminatorfilmerna, många som var ungdomar när de kom har idag en nostalgisk kärlek till dessa actionrullar.

Kolla in prislappen på den unika samlarbilden

”Har honom som förebild”

Det är mer regel än undantag att det skapas stora fanskaror till storfilmer av Terminators kaliber. Vilket i sin tur gör att det finns massvis med samlarprylar och souvenirer till filmerna.

En av alla fans som har en riktig dyrgrip är Andreas Zwick, som för 15 år sedan lyckades komma över ett mycket sällsynt samlarkort som signerats av Arnold själv. Nu auktionerar han ut kortet på Tradera.

– Jag har gillat Terminatorfilmerna sedan jag var liten. I dag är jag 36 år, så ettan var en av de första actionfilmerna jag såg och på grund av det kanske jag rankar den väldigt högt än i dag. Sen gillar jag Arnold och jag är själv bodybuilder så jag har honom lite som förebild, säger Andreas.

”Finns intyg”

Som barn är det svårt att själv kunna köpa riktigt åtråvärda samlarprylar men när man blir äldre och den ekonomiska situationen förbättras finns chansen att faktiskt få tag på den där samlarprylen som man alltid velat ha.

– Jag fick tag på det här kortet runt 2003 och det har hållits av och signerats av Arnold personligen. Det finns intyg på kortet som visar det och utgivarnas trovärdighet är mycket hög och går att kolla upp, förklarar Andreas.

Kortet kommer från en samlarserie för Terminator 3-filmen som gavs ut 2003 från utgivarna Comic Images. Det gick att köpa paket med kort i USA och bland alla paketen som gjordes fanns 300 signerade kort av Arnold Schwarzenegger. Således är det ett mycket sällsynt kort Andreas sitter inne på.

– Det är en rätt lång historia om hur jag fick tag på det. Kort sagt kan man säga att jag kontaktade Comic Images och undrade om det gick att få tag på signerade kort. Samtidigt hade en kille som vunnit ett signerat kort på lotteri hört av sig och undrat om de visste någon som ville köpa. På den vägen var det. Att få Arnolds autograf genom paketen är nästan omöjligt, man måste ha väldig tur. Det är som att vinna på lotto, berättar Andreas Zwick.

BILDEXTRA: Se alla bilderna på signerade kortet.

”Speciellt värde”

Andreas samlar på rätt mycket grejer, MMA-kort är en annan favorit som han också säljer på Tradera. Samlandet har han hållit på med sedan han var liten och började samla hockeybilder.

– Jag tycker det är kul och det känns som att bilderna har ett speciellt värde. Samtidigt är det lite som aktier, de går upp och ner i värde. Det är kul att ha autografer på skådisar och MMA-fighters som man tycker är bra. Jag har alltid gillat actionskådisar som Arnold, Stallone och Dolph Lundgren, säger Andreas.

Det är lätt att förstå att Arnold-kortet är speciellt och efter 15 år i Andreas ägo är det nu dags att sälja vidare denna dyrgrip. Han har satt utgångspriset 5 000 kronor.

– Det finns många saker ute som sägs vara signerade av Arnold. Men det går inte att garantera äktheten på dem utan man får i så fall tro på säljarnas ord. De sakerna har inget värde enligt min uppfattning men de här korten är utgivna av ett företag som verkligen ser till att de är äkta, förklarar Andreas.

Vilka samlarprylar jagar du? Kolla in hela utbudet här.

Relaterade produkter