Tradera Nyheter

Samla in pengar till Musikhjälpen – här är de populäraste auktionerna

Den 11-17 december är det dags för den tionde upplagan av Musikhjälpen.
Precis som tidigare år kan du vara med och samla in pengar på Tradera.
Här hittar du de fem mest populära auktionerna just nu.

Här hittar du alla annonser just nu.

Årets upplaga av Musikhjälpen, som är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen,  är den tionde i ordningen sedan starten 2008.

Varje år uppmärksammas en undangömd humanitär katastrof. I år är temat Barn är inte till salu. På Tradera kan du vara med och bidra genom att antingen buda på auktionerna eller själv lägga upp saker till försäljning och låta pengarna gå till Musikhjälpen genom att använda kampanjkoden MH2017.

Varje år läggs ett antal officiella auktioner ut på Tradera där kändisar hjälper till att dra in pengar till Musikhjälpen. Årets auktioner släpps den 11 december. Förra året slog Filip och Fredriks auktion rekord när deras reklamfilmsinspelning auktionerades ut för 3,4 miljoner – frågan är om någon kan toppa det i år.

Här hittar du de fem mest populära auktionerna från Hela Sveriges Auktioner som du redan nu kan hitta på Tradera:

Surfresa till Marocko

Den auktion som just nu har flest bud är en surfresa till Marocko. Det är LaPoint som auktionerar ute en paketresa med surflektioner. Resan går till Taghazout i Marocko. Det ledande budet ligger just nu på 2225 kronor och 156 bud har kommit in.

Tack för kaffet spelar in ett avsnitt hemma hos dig

Drömmer du om att podcasten Tack för kaffet ska göra ett hembesök hos dig? Den drömmen kan bli sann i vinter. Just nu auktionerar man ut ett hembesök eller besök på din arbetsplats.

Vill du vara med och buda? Du hittar auktionen här. Priset ligger just nu på 3550 kronor.

Specialdesignad el-moped

Vill du åka fram på gatorna i en specialdesignad el-moped i vår? Då ska du inte missa den här auktionen. Det är Motorsweden som tillsammans med multikonstnären Tim Nedrup som specialdesignat denna moped till förmån för Musikhjälpen 2017.

122 bud har kommit in på mopeden och prislappen ligger just nu på 5100 kronor.

Fiska gädda med guide

Gillar du att fiska och vill testa att leta efter efterleksgädda i en grund sjö i norra Uppland så ska du titta hit. Här kan du buda hem en heldagsguidning för max två personer.

I guidningen ingår fika och lunch men du behöver ha med egen utrustning.

107 bud har kommit in än så länge. Här hittar du auktionen.

40 dvd/blurayfilmer och 10 boxar

Är du en filmälskare ska du kolla in Studio S/Njutafilms bidrag till Musikhjälpen. I deras auktion kan du vinna 40 stycken filmer och 10 stycken boxar.

Perfekt för dig som vill kolla mycket film i vinter.

100 bud har kommit in på filmerna och priset ligger just nu på strax över 2 000 kronor.

Och här är de fem auktioner som tidigare år dragit in mest pengar:

1. Filip och Fredrik auktionerade ut att tillsammans spela in och klippa en reklamfilm.Det vinnande budet blev 3,4 miljoner kronor och därmed krossade de sitt gamla rekord från 2012 ganska ordentligt.

Casumo var företaget som vann budgivningen 2016.

2. Lars Lerin – akvarell “Boning i Nordland” – 275 200 kr (2016)

3. Även den här gången är det Filip och Fredrik som ligger bakom auktionen där man hyr ut sig själva som receptionister. Vinnaren av auktionen blev bemanningsföretaget Framtiden. Året var 2012 och prislappen låg på 221 100 kronor.

4. Konstären Lars Lerin skänkte ett signerat exemplar av sin bok “En liten konstnär”, tillsammans med originalakvarellen på bokens omslag till Musikhjälpens auktion. Den drog in 136 400 kronor – år 2010.

5. När artisten Lars Winnerbäck auktionerade ut en privat konsert på Södra Teatern gick budgivningen varm. Året var 2012 och prislappen landade på 121 221 kronor.

KÄLLA: SR, Aftonbladet, Dagens Media

Relaterade produkter