Tradera Nyheter

Samlarens dröm – prylen till salu för 71 000 kronor

Muggar som du förmodligen inte ens vågar dricka kaffe i. Klassiska bilder på stjärnor och de kultförklarade tv-spelen.
Här är fem dyrgripar som du bara måste se.
Och har du dem själv, då kan det kanske vara läge att auktionera ut dem till högstbjudande.

Skulle du våga använda den här? Samlarobjektet du INTE får missa!

• ”Muggen alla snackar om”:

Att det går att sälja Mumin-muggar för höga belopp på Tradera, det är Daniel Vittikko ett levande bevis på. Vid tre tillfällen har han sålt Mumin-muggar för 79 000 kronor, 70 000 kronor, och senast för det egna rekordbeloppet 84 900 kronor.

Då handlade det om en Mumin Fazer från 2004.

– Det är ju den muggen alla snackar om. Den gjordes bara i 400 exemplar och 20 av dem gick till de som jobbade i Fazer-fabriken. Så det kom ut 380 till försäljning. Den är jäkligt speciell, har Daniel Vittikko sagt.

Just nu finns det ett antal Mumin-muggar ute till försäljning på Tradera.

Bland annat ytterligare en Fazer som enligt annonsören är nummer 75 i samlingen. Priset som du kan se här: 71 000 kronor.

Det finns även billigare varianter, bland annat den här fina samlingen, med nio muggar för 2 200 kronor.

Dyrgriparna som samlarna suktar efter – kolla in muggarna här!

• Stjärnporträtten:

Under sommaren avgjordes fotbollsfesten i Ryssland. Uppsvinget för fotbollskort blev enormt. Under 2018 har försäljningen av fotbollskort stigit med 34 procent, jämfört med 2017.

Den dyraste fotbollsbilden såldes i april på Tradera, då det här 60 år gamla stjärnporträttet gick loss för över 13 000 kronor.

Just nu kan du passa på att fynda bilder från sommarens fotbollsfest här eller leta rätt på gamla godbitar här.

Oavsett genre så är samlarbildskategorin stekhet på Tradera. Försäljningen har ökat med hela 58 procent i år jämfört med i fjol där Pokémon är hetast. Just nu hittar du bland annat det här unika kortet för en halv miljon kronor.

• Kultfilmens figurer och rekvisitor:

Unika Star Wars-objekt är alltid hett eftertraktade. Det visar om inte annat den auktion i USA som avslutades på midsommardagen i år. I filmen ”The Return of the Jedi” från 1983 använde ”Han Solo” sitt lasersvärd, en DL-44 blaster. Prislappen på svärdet enligt nyhetsbyrån Reuters: 550 000 dollar, motsvarande fem miljoner kronor.

På Tradera finns en helt egen kategori med enbart Star Wars-prylar. Här kan du hitta klassiska samlarobjekt som bland annat den här filmaffischen till den här magiska statyn.

Hitta alla heta Star Star Wars-prylar just nu.

• Kultklassade spelen från din barndom:

Är du född på 1980-talet minns du säkert Nintendo 8-bitars med värme. I dag är både konsolen och spelen kultklassade – och flera av dem kostar därefter.

– Standardregeln är att 80 procent av värdet sitter i kartongen och manualen där skicket måste vara i nyskick. Just den här versionen har en specialmanual. Det är så sorgligt att se, hade man bara haft kassetten här, utan kartong eller manual, så hade kassetten i sig bara varit värd några hundringar.

– En annan konstig regel är att spelet ska ha sålt riktigt dåligt när det kom, så det bara finns i ett fåtal exemplar, vilket gör att värdet stiger, säger Peter Kaufmann på Spel & Sånt.

Ett exempel på en dyrgrip är det här spelet som auktioneras ut för 18 000 kronor, där värdet sitter i kartongen.

Så vet du med dig att du inte använder dina Nintendo-spel längre, har sparat manualen och originalkartongen, så kan det vara läge att auktionera ut dina spel på Tradera.

Här är de dyraste – och billigaste Nintendo-spelen just nu.

• Keramik-klassikerna:

Porslin och keramik är inte bara funktionellt och vackert – det kan vara en bra investering också. Här säljs en Stig Lindberg-vas i utmärkt skick.

Intressant nog är den inte har Gustavsbergs studiohand – så den är före 1943. Enligt säljaren kan den vara från 1941 och säljaren skriver:

”I maj 1941 ställde Stig Lindberg ut stora stengodsvaser och surrealistiska figuriner tillsammans med Berndt Friberg och Calle Blomquist i Gustavsberg eget showroom i centrala Stockholm. Möjligtvis är vasen från den utställningen.”

Överlag ökar intresset för svensk keramik. Bara i år har snittpriserna på keramikföremål som exempelvis glaserade vaser, prydnadsfigurer och skålar ökat med 22 procent.

Designnamn som Lisa Larson och Stig Lindberg har skapat oförglömliga objekt, där bland annat en klotdam signerad Lisa Larson såldes för 47 900 kronor i våras.

Här hittar du alla designklassikerna just nu.

Vad letar du efter just nu? Hitta ditt nästa fynd på Tradera. Leta här.

Relaterade produkter