Tradera Nyheter

Se ”skräckringen” – här är pantbankernas bästa fynd

Många av Sveriges ledande pantbanker säljer sina produkter på Tradera. Nedan ser du några spännande exempel – allt från svenska designklassiker, till klockor och smycken.

I pantbankernas hörna på Tradera är utbudet brett. Du kan exempelvis buda på en svensk ikon – den klassiska stålpallen från AWAB. Från 50-talet och ända in på 80-talet stod de i var och vartannat kök. Den tillverkades av Motala-företaget Anderstorps Werkstad AB. Just nu är det sex budgivare som slåss om att äga den röda pallen.
En annan häftig pryl att ha bredvid spisen är den här köksvågen. Med en stor bricka och skjut-viker är den inte bara snygg, utan också ganska praktisk.

En annan svensk industriklassiker är den vita resväskan från ABC-fabrikerna i Kungälv – se annonsen här. Du kan även slå till på en klassisk klotlampa. De dök upp under tidigt 1900-tal och höll länge ställningen i offentliga byggnader och industrin, såväl som i hemmen. Under 60-talet tog nya armaturer över, men nu har klotlampan gjort comeback. I dag nytillverkas glasbollarna, men originalversionernas armaturer har ett rustikt utseende – och finsmakarna ser skillnad.

Förr var det en stark tradition att dela ut guldklockor för lång och trogen tjänst. I dag är sedvänjan utdöd, men det betyder inte att du behöver vara utan det guldur som du förtjänat. Här kan du se ett armbandsur från Tissot i 18 karat. 
Pantbankerna har av tradition mycket smycken. En del är ovanliga, som den här skräckringen i stämplat silver. Varför inte överraska någon med ett fint hänge. Trots att stenen väger 3,1 gram är priset högst överkomligt. Ett lite mer ovanligt föremål i ädelmetall är den här antika snusdosan i Sterling Silver.

Relaterade produkter