Tradera Nyheter

Thomas säljer ovanliga frimärket – för 36 000 kronor

Thomas Larsson, 34, har samlat på frimärken sedan han var fyra år. Han har dessutom sålt massvis med frimärken till en stor del av sin verksamhet via Tradera.
Nu finns nästa dyrgrip ute – det klassiska ”Värnamo-märket” med Gustav V:s medaljong med valören 80 öre.
– Den har perfekt centrering och gummeringen är i original, säger experten.

Kolla in superdyra frimärket – som alla samlare jagar

Redan när Thomas Larsson, 34, var fyra år började passionen för frimärken. Sedan dess har han samlat och driver i dag Samlartorget.se i Karlshamn, som är specialiserade på frimärken, brev och filateli.

– Pappa och jag samlade sedan barnsben sedan slutade jag studierna. Sedan tre år driver jag det här bolaget och det är kul att köpa, sälja och förmedla. Det är nästan frimärken 24 timmar om dygnet, säger han och skrattar.

Han har sålt massvis med frimärken till filatelister via Tradera. Under 2016 sålde han ett ”4 Skilling banco” i en väldigt ovanlig nyans, i ett par som satt ihop. Priset landade på 80 000 kronor.

Här är alla bilderna på det unika frimärket. Letar du just efter ett sådant för att fylla din samling?

Sålde för 68 000 i våras

I våras gick nästa dyrgrip för 68 000 kronor, en 55-öres och en 80-öres, Gustav V:s medaljong, stämplat på postkontoret i Värnamo.

Nu finns nästa dyrgrip ute, som fått tusentals Tradera-användare att spana in annonsen.

Det handlar om F 94, 80-öres Gustav V:s medaljong från 1910-talet. Prislappen är 36 000 kronor, som lämnats in i butiken av en kund.

Till att börja med, vad gör frimärket så speciellt?

– Det är en perfekt centrering och gummeringen är i original. I äkthetsintyget och betyget från Svenska filatelistförbundet har den fått tre stycken femmor, det högsta man kan få.

Så många ska det finnas

Hur många exemplar finns det i Sverige av frimärket med 80 öre på?

– Den kom i två olika valörer, 55 öre och så denna med 80 öre. Det var 1 000  stycken av varje som kom till postkontoret i Värnamo, och kallas för ”Värnamo-märkena”. Men totalt ska det finnas 1 800 av varje, men där är det blandat med centreringar, gummering och stämplar.

– På 1980-talet så brände posten restupplagan av alla frimärken. Då kan man säga att de brände åtskilliga miljarder i värde.Sparat, inte var någon spekulation, brände, kommer inte håg, åtskilliga miljarder i värde.

Är detta frimärket som du trånar efter – kolla här

Så gjordes värderingen

Om man är en samlare och filatelist, är just denna med Gustav V:s medaljong ett måste?

– Ska du ha en komplett samling så finns det är en lucka för dem i ett förtrycksalbum. Då ska du ha en. Sen är det givetvis inte alla som har pengar eller intresse. Det beror på hur man värderar det, man kanske i stället väljer att sprida ut det och köpa hundra andra frimärken exempelvis.

Till sist, priset är 36 000 kronor på Tradera. Hur kom ni fram till det?

– Det är baserat på vad liknande märken har sålts för under de senaste tio åren. Man kan säga att 80-öringen är 30 till 40 procent dyrare än undervalören 55-öringen, i det här skicket.

Vilka frimärken letar du efter? Här hittar du hela det massiva utbudet på Tradera just nu.

Relaterade produkter