Tradera Nyheter

Tio fynd under tian – se överraskande listan

Vad kan man egentligen få för mindre än 10 riksdaler i dag? Ett slagskepp, en trendig marmeladburk från Berså – eller 600 år gamla spännen. På Tradera kan du hitta allt för under tian.

Du kan faktiskt göra riktiga fynd och få växel tillbaka på en guldpeng. Antingen kan du välja Traderas sida med ”Alla annonser under 10 kr!” Men du kan också ställa in olika summor för alla kategorier i spalten bredvid annonserna. Det gäller även underrubrikerna. Bara för ”Antikt & Design” har du 26 stycken att välja mellan. Här är tio heta fynd för under 10 kronor.

Spännen från 1400-talet

I underkategorin ”Forntid” kan du buda på sju bronsspännen från 1400-talet. I skrivande stund ligger det högsta budet på 2 kronor. För 600 år sedan dominerade Hansan livet kring Östersjön, och enligt säljaren tillhör spännena ”den hanseatiska klädedräkten”.

Klassiska BersåVisst känner du igen de stiliserade gröna bladen mot vit botten? Många har druckit eller ätit från den klassiska servisen. Berså-serien skapades 1960 av Stig Lindberg för Gustavsbergs porslinsfabrik. I underkategorin ”Keramik & Porslin, Svenskt” kan du hitta två delar – en marmeladburk och en snipa.

Bygg slagskeppet

Har du för mycket fritid? Bygg ett fartyg på sommarlovet. Under ”Hobby” kan du buda på en oöppnad modell av det japanska slagskeppet Musashi. 1944 sänktes hon av jänkarna, och av besättningen på 2 400 man drunknade 1 000. Det är Tamiya som ligger bakom modellen, således är det ett stabilt bygge.

Unika bärnstenar

Du kan fortfarande hitta bärnstenar längs våra svenska stränder, och många drömmer om att finna ett djur fruset i den fossilerade kådan. På Tradera kan du buda på en bärnsten som fångat en insekt. Den är otroliga 35-50 miljoner år gammal. Under antiken var den de skandinaviska stenarna en enormt eftertraktad statussymbol. Utropspriset på det här fina exemplaret är 1 krona.

En kraftfull pannlampaDu kan få tämligen avancerad utrustning för mindre än 10 kronor, exempelvis en kraftfull uppladdningsbar pannlampa. Boruit 5000 Lumen har ett mycket starkt ljus. CREE T6 LED-lamporna ger ett stort upplyst område. Lampan är vattentät, lätt att bära och sägs vara perfekt för ett tufft friluftsliv.

Pryd trädgården med gjutjärn

Glädje under tian behöver dock inte vara så tekniskt komplicerad. Den här fina tuppen i gjutjärn kommer från England. Som synes har den rostiga fågeln levt utomhus, och den har förmodligen många säsonger kvar. Tuppen är 28 cm lång, 15 cm bred och 31 cm hög.

Stuva te i gubbens silikonbyxor

Den roliga tesilen i form av en gubbe kan verka ”low tech”, men han är faktiskt gjuten i helt giftfri silikon. Stuva farbrorns byxor fulla med ditt favorit-te och låt honom koppla av med armarna hängda över koppkanten. Snart kommer ljuvliga aromer spridas från hans perforerade skrev.

Köp signerad Reutersvärd

Du kan även göra riktiga konstfynd på Tradera. Oscar Reutersvärd (1915-2002) var en av Sveriges främsta konstnärer. Många känner igen hans omöjliga figurer som spelar hjärnan ett spratt. Just nu kan du buda på en färglitografi, blyertssignerad och numrerad i upplaga om 75 exemplar – tryckt på tjockt och fint grafikpapper.

Satsa på retrobrillor

Solglasögon är en högaktuell accessoar. Med ett par rosatonade brillor i skön retrostil kommer du synas på uteserveringen. Skalmarna går i brun ton ovan, och genomskinlig nedan. Vikt: 35 gram. Bredd – cirka 14 centimeter.

Överraska med Lego-lastbil

Slutligen kan du göra någon glad med en Lego-lastbil. Det är en 8486 Mac Teamtruck med Blixten McQueen Cars. Den röda pjäsen är från 2011 och kommer med instruktioner. Det ledande budet ligger i skrivande stund på 3 kronor, så även extremt snåla onklar och tanter har chans att ställa sig in hos syskonbarnet.

Relaterade produkter