Tradera Nyheter

Tipset till politikerna: Här är spelet ni borde testa

Det stormar bland svenska politiker just nu.
 Här är spelet våra makthavare kanske borde testat innan de gav sig in i hetluften.

”Minister i klister” kallas det.
Spelet som efter 25 år fått ny uppmärksamhet efter att ha sålts för strax under hundralappen på Tradera. Men trots att brädspelet har några år på nacken är det mer aktuellt än någonsin. Aldrig har väl så många politiker suttit i klistret som under det senaste året?

Massa karikatyrer

Själva spelet är kanske inte lika nervkittlande som 20 hungriga fotografer utanför dörren, men ändå en rolig strategisk lek där du ska ducka för skandaler och som statsminister skydda dig själv och dina ministrar mot nyfikna journalister. Låter det inte intressant kan du sätta dig vid sidan och njuta av politikernostalgi. På baksidan finns nämligen en rad karikatyrer på våra mest kända makthavare i början av 90-talet.
Spelet hämtades i Gnosjö utanför Jönköping – ett län som har 14 riksdagsledamöter från både vänster och höger.Kanske var det någon av de som slog till på spelet? Det återstår att se.

Tre andra speltips till svenska politiker:

Nostrum – Civilization:
Trött på att aldrig få igenom dina motioner? Här får du fria händer att kontrollera de stora antika civilisationerna tillsammans med fem andra spelare. Det perfekta valet för dig som är trött på långa sammanträden i plenisalen.

Svea Rike:
Tycker du det är tufft när dina motståndare kritiserar dina åsikter på Twitter? Du skulle varit med förr. I spelet Svea Rike går du en tuff maktkamp mot 2-5 spelare under vasatiden, stormaktstiden och frihetstiden. En tid som förmodligen får dig att längta tillbaka till kammarens trygga och bekväma stolar.

Trivial Pursuit:
Ingen är mänsklig och alla kan vi göra fel. Men ibland säger både du och dina politikerkollegor saker som till och med får dokusåpadeltagare att rodna. Här lär du dig lite om allt – och minimerar risken för svettiga felsägningar i tv-soffor.

Relaterade produkter