Tradera Nyheter

Tradera fixar startplats när biljetterna är slut

Intresset för att delta i Vätternrundan är stort. De ordinarie startplatserna är redan fulltecknade, men via Tradera har du fortfarande chansen att få en plats i loppet. Tradera erbjuder dessutom en säker förmedling av startplatser till Lidingöloppet och GöteborgsVarvet.

Med runt 20 000 deltagare årligen är Vätternrundan 300 km ett av världens absolut största motionscykellopp. Totalt har arrangören 5 olika lopp med över 30 000 deltagare som alla samlas under namnet: Vätternrundan 300 km, Tjejvättern 100 km, Halvvättern 150 km, MTB-Vättern och Minivättern.

Startplatserna till årets Vätternrundan är redan fulltecknade, men det finns alltid avhoppare – och du har fortfarande chans att ta deras plats. Förra året inleddes ett lyckat samarbete mellan Vätternrundan och Tradera, för att cyklisterna skulle kunna köpa och sälja sina startplatser på ett säkrare sätt. Tryggheten och smidigheten gillades av de tävlande, och Vätternrundan har bestämt sig för att fortsätta samarbetet.
– Samarbetet med Tradera har varit uppskattat av våra deltagare, och vår förhoppning är att allt fler ska känna sig trygga med att genomföra namnbyten på andrahandsmarknaden, säger Ulrika Smith Svenstedt marknadschef på Vätternrundan.

Så överlåter du en startplats

Under transferperioden till och med 31 maj kan cyklister köpa eller sälja en ordinarie startplats till de lopp som blivit fulltecknade. Samarbetet med Tradera gäller Vätternrundans alla lopp. För att överlåta en startplats behöver köparen uppge kundnummer och födelsedatum till säljaren. Säljaren får därefter tillgång till övriga uppgifter och fyller i dem på sina Mina sidor.
Överlåtelse av startplats görs mot en avgift på 200 kronor. Betalningen sker direkt och en kvittens skickas ut till både köpare och säljare om att namnbytet har genomförts. Vätternrundans kampanj för att lägga upp en startplats kostnadsfritt finner du här.

Lidingöloppet och GöteborgsVarvet

Tradera samarbetar även med Lidingöloppet, för en säkrare förmedling av startplatser. Du kan byta klass om den inte är fulltecknad, och det går att byta mellan olika kön och klasser så länge det finns platser kvar i den önskade klassen. I Lidingöloppet 30 km och Lidingöloppet 15 kan du köpa en startplats mellan olika kön. Till exempel en kvinna kan köpa en startplats från en man.
Till och med den 30 april 2016 har du möjlighet att överlåta din startplats i GöteborgsVarvet 2016 till annan mot en avgift om 250 kronor. Men till och med 30 april kan du sälja din startplats på Tradera utan att betala provision genom att ange koden “GV16” i samband med att du lägger upp din startplats i kategorin GöteborgsVarvet. Här kan de hitta din plats på Tradera.
Ett konto hos Tradera är personligt och kopplat till personnumret. Tillsammans med ett system där köpare och säljare får lämna omdömen om varandra blir det en säkrare lösning. Tradera ber dig som konsument alltid att vara försiktig när du handlar online.

Relaterade produkter