Tradera Nyheter

Coola annonsen du måste se – superstjärnans gåva till salu

Världshistoriens bästa hårsvall, fotomodell av absolut världsklass och en av Filip och Fredriks bästa gäster någonsin i den populära tv-serien High Chaparall.
Där har du tre epitet att sätta på den älskade Fabio Lanzoni.
Nu har du chansen att buda hem superstjärnans privata hårtork.
– Han var helt ute i mitt liv tills jag hittade den här fönen. Jag har ju fått den här av Fabio. Hur sjukt är inte det, säger André som lagt upp annonsen.

Stjärnans unika pryl som skapar uppståndelse – se den här

Den hårfagre modellen tillika tv-personligheten Fabio Lanzoni var för ett par år sedan på besök i Sverige då han gästade Filip och Fredriks tv-serie High Chaparall.

Efter att ha träffat Fabio i USA bestämde sig duon för att bjuda in honom till Stockholm för ytterligare ett avsnitt. Att det här besöket bland annat skulle leda till den just nu coolaste auktionen på Tradera, anade nog ingen för nästan 15 år sedan.

”Blev en rätt blöt kväll”

André arbetade under tiden för nyss nämnda inspelning inom produktionsteamet för High Chaparall. Han tog på sig uppgiften att hänga lite med Fabio vid sidan av och förutom ett trevligt umgänge fick han alltså en mycket personlig gåva av den sympatiske fotomodellen.

– Vi hade varit ute och käkat kvällen innan och Fabio beställde in 53 sushibitar som han då satte i sig under tre timmar. Filip och Fredrik tackade för sig och då blev jag kvar med Fabio på något sätt. Sen ville han se stan, så då gjorde vi det. Det blev en rätt blöt kväll.

– Dagen efter skulle jag se till så han kom iväg till flygplatsen och åkte bort till hotellet han bodde på och knackade på. Han öppnade pigg och glad och höll ett litet tacktal om hur kul vi hade haft kvällen innan. Sen bara ”Du, vänta, förresten… jag vill att du ska ha den här!” Då sträckte han fram en hårtork från hans hårtorkskollektion – ”en CONAIR Fabio signature hair dryer”. Filip och Fredrik hade redan fått varsin kvällen innan men nu fick även jag en. Den här var dock uppriven ur förpackningen. När han överlämnade den till mig så tittade han på mig och sa ”It’s ceramic! It’s the best! I want you to have it!”, säger André.

En av de coolaste annonserna just nu – se bilderna här.

Men varför tror du att du fick en hårfön av alla saker?

– Det är lite konstigt eftersom jag är korthårig. Jag tror att det var så att i och med att vi hängt ganska mycket och jag hade hjälpt honom med allt möjligt, så tror jag att han skämdes lite över att han inte hade något till mig. Jag tyckte det var lite sött att han ändå gör lite som Mr Bean och bara tar något, det skulle lika gärna kunnat vara en vas liksom och ger till mig.

Tror du inte han tänkte på att du har kort hår?

– Det var helt uppenbart att han ville bli av med den. Först och främst för att den var öppnad, den var inte fint öppnad utan uppriven. Och sen att han inte alls tittade på mitt hår utan gav den till mig. Jag ser hela livet i den här fönen. Fönen ligger någonstans hemma hos honom, han hetspackar ”fan, en fön måste jag ha, jag tar den här” från hans eget märke, från hans eget förråd. Han stoppar ner den och flyger till Sverige, fönar sig glatt, ger bort några och sen ”äh, jag har så många hemma, där står en lirare – varsågod!” och ger den till mig.

Hur var det att hänga med Fabio annars?

– Det var lite speciellt. Han är väldigt intresserad av motorer och träning. Det var svårt att hålla en konversation på mer än en timme utan att komma in på det. Du vet, han har 184 motorcyklar och typ 12 Bentleys. På den tiden hade jag varken bil eller körkort men då säger han ”do you know, I have to change break pads every 1600 miles on my Bentleys? Imagine, every 1600 miles!” Jag hade lite svårt att relatera till det men det var ungefär så snacket gick. Han var en supersympatisk kille, jättetrevlig men det blev lite stelt snack ibland i och med att jag hade svårt att relatera, berättar André.

”Varit borta i många år”

Hårtorken kommer från Conair och är en variant som gjordes i samarbete med Fabio med hans signatur på. Om det är någon som har koll på hårtorkar så är det Fabio Lanzoni med sitt världsberömda svall.

– Jag har ju själv väldigt kort hår men den har blivit kvar på något vis. Den har varit borta i många år men för några år sedan så rev vi en liten gäststuga och då hittade jag den i en låda. Så den hade legat undanstoppad och jag hade inte hjärta att slänga den för den var trots allt från min kompis Fabio. Så den blev kvar, berättar André och skrattar.

”Herregud, hur många finns det där ute?”

Men nu är det alltså dags att låta nästa lyckliga person ta över hårtorken. Att den här prylen, med den bakgrundshistorien, är one of a kind går inte att ta miste på.

– Herregud, hur många Fabioföner finns det där ute. Jättefå! Som han själv har gett bort? Det här är ett fynd, konstaterar André.

Av det du berättar så låtar han som en charmig person…

– Ja, det är en toppensnubbe. Han är supersoft. Lätt till garv och är med på allt. Vi hittade ju på lite saker som vi sa till honom och som han köpte rakt av. Som när vi kom till Köping, då sa vi ”här när man kommer till Köping som gäst då ska man hålla tal på rådhusets balkong” och då gjorde han det. Han är väldigt lätt att ha och göra med.

Är du ett fan? Då måste du se det här

Vem tror du kommer köpa den?

– Det måste finnas något Filip och Fredrik-fan eller någon som samlar på lite knasiga samlargrejer där ute. Jag tror inte det är en frisör som kommer köpa den, säger André.

Förutom att faktiskt använda fönen till dess egentliga bruksvärde – att föna håret med – så har den dessutom andra användningsområden. André målar upp en bild.

– Tänk dig själv, det kommer hem gäster och sen när man pratat klart så säger man ”förresten, kolla vad jag har! Fabio CONAIR, Ceramic!” Du vet. Då har du samtalet igång i två timmar. Det kan ju liva upp vilken tråkig fest som helst!

Att det finns en speciell plast för Fabio i Andrés hjärta märks och han är säkert inte ensam om att ha en sympatisk blick till denna legendariska person.

– Det roligaste hade varit om han just nu sitter någonstans i Amerika och garvar ”en gång var jag i Sverige och gav en tunnhårig lirare en hårfön!” ”Gjorde du det? Fan vad du är crazy Fabio! High five!” Jag hoppas nästan på det, avslutar André med ett skratt.

Relaterade produkter