Tradera Nyheter

Därför ska du fynda årets julklapp begagnat

1988 var det bakmaskinen och förra året robotdammsugaren. I år är årets julklapp VR-glasögonen. Så fyndar du årets hetaste gåva på Tradera.

Den 22 november var det återigen dags för HUI Research att utse årets julklapp. Och valet föll återigen på en pryl och VR-glasögnen. Tekniken, som ännu inte nått de stora massorna, spås en lysande framtid på den svenska marknaden och lär efter utmärkelsen ligga under många granar den 24 december.

”Tekniken slog igenom”

– Även om VR-revolutionen inte är här fullt ut ännu är detta året då tekniken slog igenom, säger Lena Larsson VD på HUI Research.

– Årets Julklapp 2016 är en symbol för digitaliseringen och ny teknik kopplat till den starka upplevelsetrenden. Efterfrågan på VR-glasögon kommer sannolikt att explodera framöver i takt med att utbudet och användningsområdena ökar.

”Kostar 450 kronor”

Att slå till på ett par VR-glasögon kan både bli en billig och dyr historia, beroende på vilken kvalité du väljer. På Tradera finns flera varianter under 1 000 kronor och fler lär dyka upp ju närmare jul vi kommer. Kolla in dessa från Samsung som kostar 450 kronor eller denna lite billigare variant. Att komma ihåg är att de lite billigare varianterna inte ger samma upplevelse som de dyrare. Dock är de en perfekt start för att få en hint om vad VR är.

”Perfekta att ge bort”

Budget-glasögonen är också perfekta att ge bort i julklapp till dina barn utan att bli ruinerad. Det går nämligen att komma ner i pris rejält, kolla in dessa glasögon för 149 kronor som går att koppla till mobilen. Samtidigt som allt fler planerar att köpa nya VR-glasöongen och andra teknikprylar kommer många att satsa på begagnat julen 2016. Nära hälften av svenskarna, 46 procent, ställer sig positiva till att ge bort begagnade presenter, visar en Yougov-undersökning gjord på uppdrag av Tradera. Totalt kommer vi i genomsnitt köpa begagnade klappar för 900 kronor i år. Vad väljer du?

Relaterade produkter