Tradera Nyheter

Efter Iphone 7 – så mycket får du för din gamla Apple-mobil

Den 16 september släpps Iphone 7 i Sverige. Men din gamla Apple-telefon är med stor sannolikhet fortfarande värd tusenlappar. Så här mycket får du för din smartphone på Tradera.

Kolla in hela utbudet av Iphones på Tradera här.

Redan nio dagar efter Apples presentation av Iphone 7 lanseras supertelefonen i Sverige. Mobilen, som är vattentät, bjuder på en rad nya funktioner – bland annat snabbare processor, mer minne, ny kamera och design. En Iphone-lansering brukar i regel betyda att priserna på de gamla modellerna sänks.

Men för dig som vill göra dig av med din gamla Apple-mobil finns fortfarande chansen att tjäna tusenlappar. På auktionssajten Tradera finns över 500 mobiler till salu och många säljs för tusentals kronor.

Nedan visar vi hur mycket du kan få för din gamla Apple-mobil. Ta en titt på listan nedan.

• Iphone 4s:

Uppföljaren till Iphone 4 släpptes i oktober 2011 men håller fortfarande. På Tradera säljs den för mellan 400 och 1 000 kronor.

• Iphone 5:

Iphone 5 damp ner som en stor nyhet med flera nya funktioner när den släpptes 2012. Numera går den att få tag på för strax under tusenlappen.

• Iphone 6:

Lanserades 2014 och såldes i tio miljoner exemplar de tre första dagarna. Numera är den inte lika populär men kostar fortfarande en slant. På Tradera går den loss för 1 500 till 3 000 kronor beroende på kvalité.

• Iphone 6s:

Apples senaste modell, ett riktigt kraftpaket med kamera och processor i världsklass. Är du beredd att köpa den begagnat går det att få tag på ett exemplar mellan 2 500 och 4 000 kronor.

• Iphone 6s Plus:

Den större varianten av Iphone 6s, med liknade funktioner. Något dyrare än sin tvillingtelefon på Tradera.

• Iphone SE:

Apples lågbudgetmobil släpptes i mars 2016 och finns i flera olika färger. Kostar mellan 3 000 och 4 000 kronor på Tradera.

Vilken Iphone är du mest sugen på? Här kan du själv kolla hur värdefulla alla modeller är just nu på Tradera.

5 tips innan du säljer din Iphone:

1. Säkerhetskopiera Se till att säkerhetskopiera med iTunes och iCloud så att du inte förlorar några av dina gamla bilder, kontakter eller anteckningar.

2. Återställ mobilen Du vill väl inte att den nya ägaren ska se dina gamla sms och bilder? Att återställa och radera allt innehåll gör att du inte behöver oroa dig.

3. Snygga till mobilen För att du ska få så mycket pengar som möjligt behöver du inte bara städa din telefon inifrån. Även utsidan behöver en uppfräschning. Putsa upp skärmen och ta bort gamla fodral. Mobilen ska se ut som ny!

4. Leta upp förpackningen Som sagt, ju mer ny din telefon ser ut desto mer pengar kommer du få. Leta upp förpackningen som telefonen låg i när du köpte den och försök att skapa en känsla av att din smartphone kommer direkt från butiken.

5. Var ärlig Lägg upp så många bilder du kan i annonsen och var öppen med defekter. Finns en repa – visa den. Ärlighet varar längst, även när det kommer till en Iphone-försäljning. Dessutom skapar det förtroende.

Hur mycket är din gamla Iphone värd? Kolla priserna just nu hos Tradera.

Relaterade produkter