Tradera Nyheter

Fem saker du inte visste om Fidget Spinner

Det råder ingen tvivel om vad som är vårens och sommarens stora trend bland barn. Fidget Spinner har tagit Sverige med storm – på Tradera finns just nu över 3 400 annonser. Här är fem saker du inte visste om den hypade leksaker.

Fynda sommarens hetaste pryl här – leta bland alla färger och former på Tradera just nu.

Försäljningen har fullständigt exploderat:

För några månader sedan visste extremt få vad en fidget spinner var för något. I dag känner nästan alla svenskar till leksaken. På Tradera finns just nu över 3 000 annonser. Allt från denna lite lyxigare variant till denna för en krona.

Den fanns redan på 90-talet:

Fidget spinners har funnits längre än du tror. Ingenjören Catherine Hettinger sägs vara kvinnan bakom leksaken som lämnade in det första patentet redan 1993. Ändå har hon inte tjänat en krona på prylen. Den som var först ut med det här decenniets hype är dock James Plafke på Forbes som den 23 december 2016 listade fidget spinnern som 2017 års hetaste leksak. Snacka om att ha rätt.

Den kan hjälpa barn med koncentrationssvårigheter:

Åsikterna går isär, men vissa hävdar att fidget spinners har positiva effekter på barn med adhd och koncentrationssvårigheter. Det finns i dag ingen stark evidens för att så ska vara fallet, men flera föräldrar har berättat om hur leksaken hjälpt deras barn. Christina, mamma från Kungälv, berättar i Expressen:

”För honom har det hjälpt jättemycket. Nu kan han sitta med i klassrummet och vara med på genomgångar som han inte klarar av annars”.

Kolla in det här superpaketet med massvis med Fidget Spinners!

Den har förbjudits:

Fidget spinners har inte bara goda effekter. Många lärare har vittnat om att klassrummen blivit stökigare sedan hypen började och har förbjudit leksaken. Rätt eller fel? Utanför skolan är fidget spinners fortfarande det hetaste du kan ha bland kidsen.

Det går att bli ruskigt bra på den:

Grundtekniken är att hålla snurret igång. Men för den rastlöse finns massvis av tricks att imponera med. Testa att kasta den upp i luften, från hand till hand eller någon av alla andra saker som man kan göra med leksaken.

Kolla in utbudet på alla Fidget Spinners på Tradera just nu.

Relaterade produkter