Tradera Nyheter

Fiskeprylarna som du inte får missa

Lägger du flera tusenlappar om året på fiskeprylar? Här är räddningen. Experten Andreas Ollinen har hittat massvis med fynd på Tradera. – Det behöver inte kosta så mycket, säger han.

Sportfiske är ett intresse som lockar många. I Sverige finns två miljoner aktiva utövare.
– Räknar man in alla barn och ungdomar som fiskar så blir det så många, säger Andreas Ollinen, kommunikationschef på Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Behöver inte kosta mycket

De sportfiskeintresserade är en köpglad skara som varje år lägger ner mer än fem miljarder kronor på sitt fritidsintresse.
– Det behöver inte kosta mycket att börja fiska. Egentligen är det busenkelt. Du kan tälja en gren, knyta på en lina och ett flöte. Men som många andra sysselsättningar kan du lägga ner i stort sett hur mycket pengar som helst. Det kan handla om allt från att köpa en båt till att åka på resor eller köpa utrustning och beten som är väldigt exklusiva.

Ett bra sätt att spara pengar är att köpa fiskeprylar begagnat. På Traderasäljs allt från spön till drag och annan utrustning varje dag.
– Överlag går det att göra riktigt bra fynd. Beteendet att råka köpa på sig lite för mycket grejer finns hos många. Kanske har du köpt något och inser att du inte använt det. Då kan du sälja det vidare.

I garderoben hos en fiskare

Den mer avancerade sportfiskaren har olika spön beroende på vilka förhållanden de ska fiska i och vilken sorts fisk de är ute efter. Enligt Andreas Ollinen är det inte ovanligt att fiskare samlar på sig en hel del spön och annan utrustning.
– Om du skulle titta in i garderoben hos fiskare så finns där helt osannolika mängder. En gång önskade jag mig ett spö. När min fru var i fiskebutiken sa hon till han som jobbade där att jag ju redan hade ett spö. Då sa han att han hade 200 spön.

På Tradera finns många teleskopspön i kolfiber till salu. Enligt Andreas Ollinen är det inte många avancerade sportfiskare som använder den typen av spön. Men han påpekar att de är praktiska att ha om man är ute och reser eftersom att de är väldigt lätta att packa ner.

Fynda exklusiva drag

Sportfiskare samlar gärna på sig drag och beten. Det gäller både ofiskade beten och äldre, använda, men mer sällsynta drag. Håller du ögonen öppna kan du fynda nytt inför sommarens fiskesäsong.
– Jag såg till exempel ett bete, ett Svartzonker McTeil i trä, helt ofiskad. Den såldes efter 66 bud för 2225 kronor. Just nu finns ett annat Svartzonker McTail i trä till salu i limited edition-utförande.

Till de uppåtgående trenderna inom fiske hör abborr- och gäddfisket. För den som vill finns drag för både abborre och gädda att köpa på Tradera.
– Gäddfisket har blivit häftigt. Under de senaste åren har abborren seglat upp som en god efterföljare till gäddan. Båda fisksorterna går att fiska över hela Sverige.

För dig som är nybörjare inom sportfiske och vill köpa egen utrustning är Tradera en guldgruva.
– De flesta nybörjare kanske har metat som barn. Jag såg att det gick att köpa ett set med diverse metprylar. Sedan kanske det handlar om att börja kasta. Då behöver man ett enklare haspelspö med en rulle och några beten. Man kan hitta en bra sådan utrustning för cirka 500 kronor, säger Andreas Ollinen.

Här hittar du alla pryltips

Relaterade produkter