Tradera Nyheter

Här är högtalarna du kan ta med till stranden

I sommar vill vi ta musiken med oss ut i naturen – men en smartphone kan inte leverera den kräm som behövs på stranden eller festen. På Tradera hittar du mobila högtalare som kan leverera upp till tolv timmars musik på en laddning.

De sparsamma kan biffa upp ljudet på mobilen med en minihögtalare. Den här är formad som en Carlsbergburk och mäter bara 3×8,5 cm – men trots sin storlek sägs den vara ganska ljudstark. Just nu ligger det ledande budet på 9 kronor, så det kan ju vara värt en chansning.
För lite mer tryck finns en Denver SPR-10, med utropspriset 99 kronor. Den mobila högtalaren har ett inbyggt uppladdningsbart batteri. Koppla den till mobilen, datorn eller spela upp MP3 via SD-kortläsaren.

Olika prisklasser

Blåtandshögtalaren Shrapnel från Skullcandy är enkel att plocka med på festen. Den är bara 9 cm hög, men ”Supreme Sound” bidrar till en kraftfull bas och naturliga toppar. Ljudet levereras i 360 grader. Högtalaren sägs tåla ”tuffa tag”, med ett skyddande skal som är dropp- och stänksäkert. Det uppladdningsbara litiumbatteriet ger upp till 10 timmars musik vid full laddning.

I samma prisklass finns Loewe 2GO ”en riktig kvalitetshögtalare för den kräsne”. Nypriset var enligt säljaren 2 295 kronor – i skrivande stund ligger det ledande budet på 415 kronor. 
Bluetooth-högtalaren från Bose kostar mer än det dubbla. Den har 3D Surround stereo och subwoofer-system, med upp till åtta timmars speltid. Högtalaren står stabilt på gummifötter.

Vatten och stöttålig

Orange Know från oneConcept har ett skyddshölje i silikon som höjer stöttåligheten och skyddar mot vatten. De inbyggda boxarna ger Orange Know ett dynamiskt stereoljud. Funktioner som titelspolning och volym styrs via den lättförståeliga 3-knappssektionen. Det inbyggda batteriet ger flera timmars speltid. Batteriet laddas hemma på datorn via USB. Storleken är 22 x 6,5 x 6,5 cm. Den väger 704 gram – och kostar 599 kronor.

Släng den över axeln

”Dr. Black Boom” från Auna kan du slänga över axeln. Den cylinderformade högtalaren har bland annat en MP3-kompatibel USB-port och SD-slot för att spela upp musik exempelvis från USB-stickor, SD-kort och MP3-spelare. Enheten har även en FM-radio med automatisk sökning och 30 presets. Du kan använda den liggande eller stående, vilket ger olika ljudbild. Du bär den i remmen eller handtaget. Priset är 629 kronor.

Från Kitsound kommer Hive 2. Högtalaren har fått mer effekt – 12 W – och klarare ljud än sin föregångare. 40 mm aktiva högtalare och en digital förstärkare ger varma rika bastoner med ett kontrollerat mellanregister och fin diskant. Det inbyggda uppladdningsbara batteriet kan leverera upp till tolv timmar på en laddning. Priset ligger på 799 kronor.

Relaterade produkter