Tradera Nyheter

Här hittade hon sina gamla favoriter

Att hitta favoritspelen från förr är inte alltid lätt. För Malin, 29, blev Tradera lösningen. – Det var väldigt roligt att sitta och kolla på vilka spel som lades ut. Min plan var att bara köpa ett par klassiker, men min samling blev större än planerat, säger hon.

Malin Eriksson, 29, från Stockholm har alltid gillat tv-spel. Den stora favoriten som liten var den klassiska konsolen Nintendo Entertainment System (Nes). När hon i vuxen ålder hamnade i ett samtal om nostalgiska tv-spel och roliga spelkvällar väcktes lusten att ta upp intresset igen.

När hon inte hittade den gamla konsolen i källaren började hon leta på Tradera efter både ett Nes med tillhörande spel.
– Just då var det ganska svårt och dyrt att få tag på konsolen, så jag kikade runt ganska mycket, men så hittade jag en på Tradera. Dessutom fick jag den billigt, för bara ett par hundralappar, säger Malin.

När konsolen väl var på plats så återstod det bara att hitta rätt spel till rätt pris.
– Att köpa spelen i butik var helt uteslutet. Klassiska tv-spel kan vara ganska dyrt och eftersom jag ville spela mina gamla favoriter på grund av ett infall, så var jag inte sugen på att betala hur mycket som helst. Jag började helt enkelt bevaka auktioner på Tradera eftersom utbudet var så stort.Här kan du fynda Nes-spel

Hon hittade ganska snabbt många klassiker och budade först hem ett set med flera av de populära 90-talsspelen. Men de riktiga favoriterna var svårare att få tag på. Då började Malin gå igenom och bevaka utbudet av tv-spel.
– Det var väldigt roligt att sitta och kolla på vilka spel som lades ut. Min ursprungsplan var att bara köpa ett par klassiker men efter tag blev jag nostalgisk och min samling blev större än planerat.Hitta dina favoritspel, Klicka här

Vilket är ditt bästa fynd?
– Det är två spel som sticker ut mer än andra, Maniac Mansion och Bubbble Bobble. Det var två riktiga favoriter när jag var liten och jag såg dem båda gå för flera tusenlappar. Jag trodde inte att jag skulle hitta dem till bra priser, så när jag väl fick tag på dem blev jag riktigt glad.Vad är det som är så bra med just Tradera?
– De har ett riktigt stort utbud och man kan få tag på både spel och konsoler till riktigt bra priser.Är det bara klassiker du är intresserad av?
– Nej, vi spelar även på Xbox 360 och PS4. Även där kan man hitta spel till riktigt bra priser. Både köpare och spelare tjänar ju på tjänster som Traderas eftersom det inte är någon riktig idé att försöka sälja andrahandsspel i butik.Har du något bra tips för de som precis börjat handla på Tradera?
– Man ska inte vara för snabb, utan ha lite is i magen. Dessutom tror jag att det är bra att bevaka den kategori man är intresserad av. Man kan i appen använda sparade sökningar för att kunna bevaka en kategori.

Hitta dina favoritspel här

Relaterade produkter