Tradera Nyheter

Kan du gissa? Namnet som kostade 39 000 kronor

Är du på jakt efter den perfekta domänen till ditt företag, din personliga hemsida eller blogg?
Då ska du inte missa att kolla in alla domänauktioner på Tradera.

Du kan väl inte gissa? Kika in domännamnet som gick för över 39 000 kronor.

Ska du starta ett nytt företag, en ny blogg eller har du upptäckt att någon annan äger domänen som du vill använda till din hemsida?

Då ska du inte missa att kolla in auktionerna på Tradera. Varje månad hittar du mängder av auktioner för namn på domäner som annars kan vara riktigt svåra att få tag på.

Just nu kan du till exempel lägga vantarna på domäner som sparamer.nu, turister.se, korsordslexikon.nu eller varför inte den smått genialiska domänen tipsar.nu.

Dessutom har Tradera en specialsida för just svenska domäner där släpps nya heta auktioner den förste varje månad klockan 10:00.

Men det gäller att vara snabb auktionerna är bara aktiva i några dagar och de åtråvärda domänerna kan ibland locka till riktigt budkrig.

Du hittar sidan här 

Populäraste namnen

Bland de auktioner som gick ut i september var domänen fynd.se en av de auktioner som lockade till ett riktigt budkrig. 43 bud fick auktionen och prislappen låg på hela 39 600 kronor. Du kan se auktionen här.

Ett annat domännamn som många ville lägga vantarna på var bokhandel.se, hela 156 bud fick domännamnet och prislappen hamnade till slut på 12 500 kronor.

För dig som är sugen på att fynda ett hett .se-namn så gäller det att sätta alarmet på den 1:e oktober klockan 10:00 då släpps de nya heta auktionerna här.

Så funkar det

OBS! Tänk på att även om du vinner auktionen så äger du inte domännamnet utan du äger rätten att disponera domänen så länge som du betalar den årliga avgiften för domännamnet.

Avgiften varierar mellan olika ombud, men brukar ligga på 100 till 250 kronor per år.

Du kan läsa mer om domännamn och även kontrollera vem som äger ett domännamn på www.iis.se.

Relaterade produkter