Tradera Nyheter

Klassikerna som kan ge dig en mindre månadslön

De flesta svenskar har en relation till det. Vi pratar givetvis om klassiska Nintendo 8-bitars, Super Nintendo och Game Boy. I dag är många av spelen rariteter. Kolla in listan nedan: här är några dyrgripar du bör spana in.

Hittar du dina favoritspel. Leta bland över 20 000 objekt här.

Dagens tv-spelskonsoler håller en liten annan prestanda. I dag kan du köpa spel direkt på din konsol, men annars är allt byggt på en cd-skiva.

I slutet av 1980-talet och i början av -90-talet såg det annorlunda ut. Då var Nintendo 8-bitar (NES) stekhett i Sverige. De flesta känner säkert igen frustrationen som kunde infinna sig när spelen inte gick igång, och man tog till olika knep för att få spelet att fungera. Bland annat kunde man blåsa på spelet, för att få bort eventuella dammpartiklar.

I dag är många av spelen riktiga klassiker – men man kan dessutom tjäna en mindre månadslön på dem – om man sitter inne på rätt spel. Kolla in listan här nedan på några klassiker.

Har du ett av spelen i dina gömmor?

Sjuka samlingen

Är du en Pokémon-fantast och har massvis med samlarbilder? Ja, då är den här samlingen någonting som du definitivt bör syna. Här hittar du 32 Pokémon-spel till bland annat Game Boy och Nintendo DS. ”I princip alla Pokémon-spel genom tiderna som går att få tag på i europeiska utgåvor om inget annat står”, skriver annonsören. Men smakar det så kostar det. Denna nätta samling till Pokémon-fantasten har en prislapp på 29 900 kronor.

Kolla in samlingen alla Pokémon-fantaster måste ha här.

Nostalgitrippen – för 25 000 kronor

4 juni 1992 släpptes Nintendos uppföljare till klassikern 8-bitars. Det handlar givetvis om Super Nintendo. Ett av spelen som blev mäkta populära runt om i pojk- och flickrummen var Zelda. I dag är spelet en riktig raritet – och dessutom värt en rejäl slant om du har ett spel i fint skick. För 25 000 kronor så kan ett exemplar av klassiska ”The Legend of Zelda” och ”A link to the past” bli ditt. Spelet, som även kallas ”Zelda III”, släpptes i Europa 1992. I det här fallet handlar det dock om sällsynt samlarutgåva, som bara släpptes i Sverige. Ja, det att bara att luta sig tillbaka och återuppleva nostalgin med Link, Zelda, Ganon och de övriga karaktärerna i klassikernas klassiker.

Kolla in hela annonsen här på specialutgåvan.

Het duell på vattnet

De flesta svenskar som är födda på 1980-talet har en relation till Nintendo 8-bitars. I dag är både konsolen och spelen ett hett villebråd. Ett av spelen som kan ge dig en mindre månadslön är ”Eliminator Boat Duel”. Redan 1991 utgavs spelet av Electro Brain, men kom till Sverige först två år senare, 1993. Spelet med 24 år på nacken har just nu ett pris på över 17 000 kronor. Så det är bara att leta på vinden, eller i dina gömmor. Har du gamla klassiska 8-bitars-spel så kan du tjäna dig en hacka – om du vill göra dig av med rariteterna vill säga.

Spana in spelet här.

Uppföljaren till succén

Redan 1988 kom RC Pro-AM Racing till Nintendo 8-bitars. Spelet gjorde succé och fem år senare, 1993 släpptes uppföljaren i Sverige: RC Pro-AM II. Den här gången hade tekniken gått framåt. På föregångaren kunde bara en spelare lira, nu fick man valmöjligheten att köra en till fyra användare. Den här utgåvan kostar över 14 000 kronor. Så samla ihop kompisgänget från förr, spänn fast säkerhetsbältena och upplev nostalgin igen. Men du, se upp för oljan på banan, det kommer sänka hastigheten på din racingbil…

Kolla klassiska bilspelet här.

Fotboll – på ett annorlunda vis

I dag, med de nya spelkonsolerna, så erbjuder spelleverantörerna magisk grafik, riktiga spelare och klubblag. På 8-bitars-tiden var det inte riktigt så. Först kom klassikern ”Soccer” som sedan följdes upp med Nintendo World Cup med landslag, där man bland annat kunde göra mål – från eget straffområde. 1992 kom dock ”Tecmo Cup Soccer game”. Här styr du en spelare i taget med fiktiva klubblag, likt ett rollspel. Lyckas du gå riktigt långt så kan din fotbollskarriär ta dig vidare till spel mot landslag, bland annat mot Sovjet, vilket säger en del om nostalgifaktorn i spelet. Den här versionen av spelet är ett pris på över 14 000 kronor. Spana in den här.

Kolla in nya och gamla klassiker. Här kan du leta bland tusentals spel, konsoler och tillbehör. Hittar du din favorit? Se här.

Relaterade produkter