Tradera Nyheter

Klassiska Nintendo-spelet säljs för tusenlappar

Nintendo återlanserar sin klassiska spelkonsol från 90-talet. Men att få tag på NES Classic Mini är allt annat än lätt. Nu säljs de få konsoler som finns för tusenlappar på Tradera. ”Intresset är enormt”, säger Mikael Andersson på spelbutiken Placebutik.se i Falköping.

Kolla in Nintendos nya konsol här– så ser det ut!
Många konsumenter fick ett glädjebesked när Nintendo släppte en ny version av sin gamla spelkonsol på 90-talet. NES Classic Mini, som den kallas, ungerar precis som när det begav sig, med några få förbättringar. Bland annat är den laddat med 30 färdiginstallerade spel och har utgång för HDMI vilket gör vem som helst enkelt kan koppla in den i sin platt-tv. Men intresset för spelkonsolen har varit rejält mycket högre än efterfrågan. Det märks inte minst på auktionssajten Tradera. Här säljs redan nu NES Classic Mini med en nästan dubbelt så dyr prislapp som den kostar i affärer.

Kolla in den billigaste varianten just nu!

”Nästan löjligt”

Även i utlandet råder samma situation – på Ebay kan vissa betala uppåt 3 000 kronor för den nya konsolen.

– Det är nästan löjligt hur stort intresset är. Det kommer bli krig om de konsoler som finns ute, säger Mikael Andersson. Han driver, tillsammans med sin bror Christer, spelbutiken Placebutik.se i Falköping.

De säljer även spel via Tradera – och är inte förvånad över intresset för Nintendos nylansering.

– Nintendo-prylar har verkligen ett högt samlarvärde. Vissa spel säljs ju för 17 000 kronor. Alla vill tillbaka till 90-talet verkade det som, både unga och gamla. Det är inte helt ovanligt att det kommer in åtta-åringar och letar efter gamla Nintendo-spel.

Vilka är de billigaste tv-spelen just nu? Kolla själv!

Playstation 4

Xbox

Nintendo Wii U

Övriga tv-spel

”Beställde 100 stycken”

Mikael är en av många som försökt få tag på NES Classic Mini. Totalt beställde han 100 stycken – men fick bara ett exemplar.

– Det kommer bli riktigt svårt att få tag på en konsol innan jul. Det är just därför de kommer att säljas riktigt dyrt på Tradera, säger han. Han berättar att det inte bara är Nintendos nya spelkonsol som går att tjäna pengar på. Många av de klassiska spelen kan vara värda flera tusen kronor.

– Ta bara Pokemon-spelen. För ett år sedan var de värda högst 200 kronor. Nu går de att få över tusen kronor för samma spel, säger Mikael.

Relaterade produkter