Tradera Nyheter

Kolla, du kan sitta inne på en ”guldgruva” – utan att veta om det

Har du ett gammalt Nintendo Nes med en massa spel på vinden?
Då kan du sitta på en riktig guldgruva.
Många av de ovanligare spelen leder till riktiga budkrig på Tradera och det är inte ovanligt att man kan få flera tusenlappar per spel när du lägger ut dem på auktion.

Kan du gissa spelet? Detta är värt över 4 000 kronor. Har du ett sådant gömt på vinden? Kolla här!

För ganska exakt 31 år sedan släpptes Nintendo NES i Sverige. Spelkonsolen som lanserats i Japan tre år tidigare och i USA året innan blev snabbt en storsäljare och många drömde om att äga en egen Nintendo 8 bitars.

Till spelkonsolen utkom en lång rad klassiska tv-spelstitlar. Den största som de allra flesta känner till är såklart Super Mario Bros men även spel som Donkey Kong, The Legend of Zelda och Popeye är klassiska titlar som fanns med redan på 8-bitars eran.

Alla som vuxit upp under 1980 – och tidigt 1990-tal har förmodligen ägt eller åtminstone spelat på en Nintendo (NES) och det har under de senaste åren funnits en växande marknad bland samlare för att lägga vantarna på såväl välbehållna spelkonsoler som spelen. I början av 1990-talet lanserades Super Nintendo men det tog ett par år innan NES dog ut på marknaden. I Sverige släpptes det dock nya spel fram till 1995 då Alladin och Lion King kom ut.

Totalt gavs 907 licenserade spel ut till Nintendo NES.

Kan betala en hel semester

Hade du en 8-bitars Nintendo när du växte upp? Om du inte råkat kasta den under årens gång så kan du potentiellt sitta på en liten guldgruva. En välbehållen konsol kan i sig betinga ganska högt värde på en auktionssajt men om du dessutom har flera spel – och gärna de lite mer exklusiva som kom ut i mindre upplagor så kan du faktiskt skramla ihop till en hel semesterresa genom att auktionera ut dina rariteter.

Nintendo är vanligt på Tradera och många tv-spels nördar letar dagligen efter heta fynd på auktionssajten.

Just nu finns det en rad olika konsoler och spel som lockar flera budgivare att starta riktiga budkrig.

Här hittar du några av de hetaste auktionerna just nu:

Die Hard

Ett ovanligt spel, som just nu lockar flera budgivare på Tradera, är Die Hard. Spelet som släpptes i Skandinavien 1992 är i bra skick och har i dagsläget 92 bud. Med tanke på att det är flera dagar kvar på auktionen så kan antalet bud stiga rejält. Priset ligger än så länge på 625 kronor.

Ett helt komplett paket

För dig som saknar både konsol och spel finns det just nu ett riktigt kap på Tradera. Ett färdigt paket med en 8-bitars konsol, handkontroller, pistol och sju spel. Bland spelen hittar vi bland annat det klassiska Duck hunt och Super Mario Bros – perfekt för en nostalgitripp som heter duga.

Hela samlingen har just nu fått 43 bud och har en prislapp på 935 kronor.

Mr Gimmick

Ett spel som har en betydligt högre prislapp än de vanligaste är Mr Gimmick. Just nu kan du hitta en auktion på spelet där det ledande budet just nu ligger på 4102 kronor

I dinosauriernas värld

Ett annat spel som skapar budkrig just nu är det klassiska Jurassic Park. Spelet har i skrivande stund passerat tusenlappen och har ett helt gäng budare som krigar om att buda hem det klassiska spelet.

Dyrast just nu

Det absolut dyraste spelet till Nintendo NES som du kan hitta på Tradera just nu är Captain Skyhawk. Det säljes till ett fast pris på 10 999 kronor. Har du ett Captain Skyhawk hemma i byrålådan har du verkligen möjlighet att göra dig en rejäl hacka!

Relaterade produkter