Tradera Nyheter

Minns du nostalgi-lurarna? – kolla in listan här

Idag kan man göra i princip vad som helst med våra telefoner.
Utvecklingen har gått blixtsnabbt men visst minns vi våra nostalgifavoriter?
Vissa tålde i princip vad som helst, andra minns vi för deras popularitet.
Här är tio nostalgifavoriterna vi minns, som du kan tjäna en rejäl slant på genom Tradera.

Nokia 3310

Klassiska 3310:an brukar oftast pratas om som en mobil som inte går att ta sönder och visst känns det som att det stämmer.

Glöm ständigt bytande av iPhoneskärmar, Sony Ericsons 3310 var mobilen som inte kunde gå sönder trots att den åkte i marken hur många gånger som helst.

Det var även mobilen alla ville ha, kanske för sitt legendariska snakespel som vi tävlade i att sätta högst rekord på.

Nostalgifaktorn på den här är hög för många så om du har en gammal hemma finns här slantar att kassera in. Minns du den? Kolla här.

Nokia 5110

Det här var en av de första mobilerna som vanligt folk kunde köpa i Sverige och har därför hög kultstatus. Den började produceras 1998 av finska Nokia och var en lightversion av ”affärsmobilen” 6610.

Idag ligger det ute ett exemplar på Tradera med ett utrop på 1999 kronor. Du kanske också har ett exemplar hemma som du vill tjäna pengar på?

Sony Ericsson 880 Walkman

Walkmantelefonen är lite nyare än många av de andra modellerna som tas upp här men trots allt en av de första musiktelefonerna som gjordes, vilket revolutionerade hela mobilmarknaden.

Sony Ericsson tog alltså in klassiska Walkman som alla hade på 90-talet och satte det i mobilerna. På så sätt slapp man ha en pryl för att lyssna på musik och en för att ringa.

Det var något som många uppskattade och den blev snabbt stor. Kolla in nostalgifaktorn.

Ericsson R310

Det här är en av de mest stryktåliga mobiler som gjorts och blev därför omåttligt populär bland hantverkare, bönder och andra yrkesgrupper där en mobil måste vara hållbar. Än idag är det många som springer omkring med den.

Mobilen fick smeknamnet ”hajfenan” på grund av sin karaktäristiska antenn.

Än idag går det att få en rejäl slant för en telefon i fint skick.

Nokia 3210

Om man någon gång behöver en mobil som inte laddar ur efter sex timmar, utan kanske vill ha en backup i bilen eller om du ska på äventyr i vildmarken. Då är Nokia 3210 valet.

Batteriet på dessa telefoner räckte i en vecka, kanske två, om du höll nere på ditt Snakespelande lite. En riktig klassiker som än i dag kan fylla en funktion, snarare än att bara vara till för nostalgi.

Nokia 5210

Det här lanserades som en underhållningstelefon och gick att spela spel, lyssna på musik och SKICKA SMS med! Hör och häpna, det var ungefär så man lanserade mobiltelefoner förr.

Nokia hade fått kritik för att de blivit stelbenta och tråkiga och med den här mobilen blev man plötsligt roliga igen. För 4000 kronor kunde man ha skolgårdens hetaste mobil. Det behöver väl inte sägas att det var bara vissa lyckligt utvalda som lyckades lägga beslag på en?

Vilken är din favorit? Hitta klassikerna här.

Motorola MicroTAC

Tack vare sin innovativa design blev MicroTac en storsäljare.

Visst, den når inte upp till konkurrenternas giganter som 3310:an i popularitet men tack vare sin nya design med färgglada knappar och en lucka som gick att fälla upp ovanför knapparna så blev den stor.

Något som i dag låter som en gäspning var helt enkelt det hetaste förr.

Ericsson Hotline

Hur många som inte upplevt eran innan smartphone hade kunnat lista ut att det här är en mobiltelefon om de fått se den? Inte så många.

Det ser nästan ut som en liten väska och väger hela 4 kg. Den lanserades som en ”biltelefon” snarare än en mobiltelefon och gick på 30 000 kronor när den släpptes. Men det är faktiskt en av de första mobila telefonerna som var till för allmänheten, även om det bara var vissa som hade råd så klart. Det kan vara den telefonen flest personer associerar med 80-talet.

Motorola International 3200

Det här var den första digitala handhållna mobiltelefonen som gjordes.

Troligtvis har ni sett den i 90-talsrullar där någon förmögen person plockar upp sin mobil med den långa antennen och tar ett viktigt samtal. Hela telefonen andas 90-tal och det uppskattas av många.

Har du en sån här hemma så kan du få mycket pengar för den. Just nu ligger det en ute på Tradera för 2500 kronor.

Ericsson T28

Den här telefonen släpptes 1999 och det man minns är hur lite den vägde och hur liten den var. Det tyckte man var hur coolt som helst.

Den vägde endast 83 gram och blev nästan som en nätt accessoar för folk med koll. Antennen ger grym nostalgikänsla och luckan framför knapparna var riktigt häftig när det begav sig.

Vilken mobil letar du efter just i detta nu? Spana in det gigantiska utbudet här. Vilken lur blir ditt nästa fynd?

Relaterade produkter