Tradera Nyheter

Nödropet: Rädda oss från robotdammsugaren Katla

”Befria oss från Katla!”. Så löd rubriken i Tradera-annonsen. Anne Appelbergs robotdammsugare blev en besvikelse, men nu har hon äntligen blivit av med det bullriga monstret – som gjorde hennes son livrädd.

Hennes appell har väckt uppmärksamhet. Via Tradera hittade Anne Appelberg en person som kunde befria familjen från det misslyckade köpet. Så här inleddes annonsen som du kan se här:
”Gör dagens goda gärning och lägg ett bud på vår EXTREMT störande robotdammsugare av märket Vileda Relax (mycket vilseledande namn, man blir allt annat en avslappnad när den går igång kan jag berätta)”.

Robotdammsugaren inhandlades förra året på Ica Maxi för 1 999 kronor, och förväntningarna var höga inför det första testat.
– Det verkade som en toppenidé just då. Jag tyckte att det lät smidigt. Vi hade en robotgräsklippare på landet som fungerade hur bra som helst, så jag tänkte att det borde funka. Och jag hatar att dammsuga, säger Anne Appelberg.

Men när roboten väl började städa så betedde den sig inte som förväntat. Dammsugaren verkade inte följa något logiskt städmönster.
– Den gick runt i cirklar och så fort den krockade med något så gick den åt andra hållet. Och jag var tvungen att plocka bort i princip allt ur rummet, för den fastnade väldigt lätt i möbler – och mattkanter. Att få rent i hörnen kunde man glömma, säger hon.

Med en 2,5-årig son blir det mycket smulor i köket och detta var ett stort skäl till inköpet. Dammsugaren kryssade dock mellan smulorna och ville ständigt rymma ur köket. Anne försökte tukta maskinen genom att bygga upp olika barriärer, men gav till slut upp. Till råga på allt var sonen livrädd för den bullriga roboten, som snabbt fick smeknamnet Katla.
– Man kan tänka att en dammsugare 2016 ska vara tyst, men den här lät jättemycket. Min son såg livrädd ut, och det kan man ju förstå, för roboten ser ju ut som en stor insekt, säger hon.Anne reserverar sig dock för att hon inte satte sig in i maskinens eventuella finesser.

– Nu vill jag påpeka att jag inte är världens bästa på att läsa bruksanvisningar, så det kan hända att den är mycket bättre än vad jag har upptäckt. Sedan var ju inte det här dammsugarnas Rolls Royce. Jag tror att man ska köpa någon av de dyrare modellerna om man ska satsa på en robotdammsugare.
Tack vara Tradera slapp hon infria hotet om att anmäla sin Vileda Relax till Robot Wars. Trots recensionen slogs tolv budgivare om maskinen, och slutpriset landade på 515 kronor. Pengarna utgör lite plåster på såren.

– Det är väl tillbaks till den gamla dammsugaren. Det blir ingen ny robotdammsugare, för jag känner mig lite bränd på det området, säger Anne Appelberg. På Tradera kan du givetvis hitta fler robotdammsugare i olika prisklasser, som den här för 300 kr – eller en lyxigare variant för 2 499 kronor.

Relaterade produkter