Tradera Nyheter

Nostalgilistan: Minns du alla klassiker?

Zelda, Tetris och Super Mario Bros.
Vilken av alla retro-spel är – och var din favorit?
Här är listan för dig som aldrig glömmer Nintendo 8-bitars.

Här är det dyraste retro-spelet just nu – kolla här!

2016 firade Nintendo (NES) 30 år. Och efterfrågan var hett på både de klassiska spelen och konsolerna och med all rätt har spelkonsolen blivit kultförklarad.

Bara i Norden såldes 3,6 miljoner konsoler mellan åren 1986-1995 och på senare år har konsolen återlanserats.

Spelen går också går höga för belopp och bland annat har ett Super Mario Bros-spel tidigare sålts för motsvarande 246 000 kronor i USA.

Utbudet på Tradera just nu är enormt när det kommer till spel och konsoler för Nintendo 8-bit – och flera av spelen är riktiga dyrgripar, om man ser på annonsörernas priser. Här kan du se de spelen med högst pris just nu.

Men vilken av alla spel är din favorit till den klassiska konsolen? Kanske någon av förslagen på listan nedan – som du inte bör missa – om du är ett riktigt Nintendo-fan.

Här är listan med några oförglömliga klassiker.

Kolla in alla spelen just nu som finns ute till försäljning.

Super Mario Bros

Klassikernas klassiker som än i dag håller för alla familjer och har blivit en ny favorit till dagens barn i form av bland annat Nintendo Wii, där karaktärer som Mario och Luigi blivit racerförare i Mario-kart. Ännu i dag så auktioneras spelet på vissa håll ut för flera tusenlappar. Bland annat den här versionen.

Klassikern lanserades 1985 med åtta olika världar med fyra banor i varje värld.

Lyckas du återigen rädda prinsessan i spelet som sålts i över 40 miljoner exemplar?

Är Super Mario din favorit? Här hittar du alla olika Mario-spel just nu.

Duck Hunt

Ett av de första spelen som ofta medföljde när man köpte (oftast fick man ju konsolen i julklapp, eller födelsedagspresent) Nintendo NES-konsolen.

Här gäller det att med sitt vapen lyckas hjälpa hunden att pricka så många fåglar som möjligt. Kommer du ihåg ditt highscore från när det begav sig? Det kan vara dags att testa igen – och se om du kan överträffa din ungdoms resultat.

Även här så varierar priserna så klart, där det här exempelaret går loss på över tusenlappen just nu på Tradera.

Tetris

Trött på att lägga analogt pussel? Ja, då måste du så klart bara introducera fina gamla hederliga Tetris för dina barn. En perfekt fredagsmys-underhållning för hela familjen. Och det gäller som vuxen att träna, för barnen lär snart komma ikapp.

Över 600 kronor värderar den här annonsören sin version av Tetris i sin annons. Kolla här.

Letar du efter klassiska spelet? Här hittar du alla Tetris just nu.

The Legends of Zelda

1987 kom spelet ut på den europeiska marknaden. Och bara själva kassetten var någonting som inte tv-spelsvärlden skådat tidigare: den var guldfärgad.

Här gäller det verkligen att tänka till ordentligt när du som karaktären Link ska, eller snarare måste, rädda prinsessan Zelda.

Spelet är förevigt en klassiker och satte en ny standard för fantasyrollspel som förändrade – och förnyade tänkandet i spelbranschen.

Minns du inte hur The Legends of Zelda såg ut? Kolla in den här guldfärgade kassetten och dröm dig tillbaka till 1987 igen.

Zelda-familjen har genom åren växt sig stor och här kan du leta efter alla olika Zelda-spel som finns på Tradera just nu.

Hockeyklassikerna

Nintendo var även ett bra val för dig som gillade sportspel.

Vem minns inte det klassiska ishockeyspelet ”Ice Hockey” där man kan spela med landslag och dessutom välja sina spelare, där valet föll mellan en smal, en medel och en större spelare. Kommer du förresten ihåg kommandon för att spela matcherna med plastpuck?

Några år senare kom nästa ishockey-spel, Blades of Steel, som var något förbättrat i grafik och innehåll åtta lag från den amerikanska hockeyligan, så som bland annat New York och Los Angeles. Extra intressant i spelet var spelarnas målgester och tillhörande musik.

Här hittar du även tre andra oförglömliga sportklassiker:

Boxningsspelet Mike Tyson Punch Out

Friidrottsspelet Stadium Sports events

Häftiga wresting-spelet Pro Wrestling

Relaterade produkter