Tradera Nyheter

Nostalgivarning: Här är lurarna du trånade efter innan iPhone

Visst iPhone var bland det coolaste som hade hänt när den visades upp 2007.
Men redan innan Apple lanserade sin första mobil fanns det lurar som fick oss att vråla wow och öppna upp våra plånböcker.
Kommer du ihåg dessa gamla godingar?

Mindre, mindre, minst – Ericsson T66:

Minns ni tiden då telefontillverkarna gjorde allt för att ha den minsta luren på marknaden? När Ericsson lanserade T66 i början av 2000-talet var rubrikerna ofta ”Minsta telefonen i världen”.

Telefonen som var ungefär lika lång och bred som ett kreditkort hade dessutom en vikt på bara 59 gram. Utöver att prata i luren kunde man njuta av en inbyggd antenn, EMS, Wap och en chatfunktion.

Sugen på en gammal Ericsson lur? Här kan du hitta hela utbudet på Tradera.

Snake-mobilen Nokia 3310:

Snake 2, T9 och möjligheten att komponera egna ringsignaler fanns tillgängliga på den här ultimata klassikern. Om du inte minns Nokia 3310 är du antagligen född på 00-talet eller teknikfientlig.

Mobilen är en av världens mest sålda genom tiderna med 126 miljoner tillverkade exemplar och kom att bli många svenskars första mobiltelefon.

Längtar du tillbaka tiden då Snake 2 var det häftigaste spelet? På Tradera finns 3310:or med jämna mellanrum och oftast kostar de inte mer än en 50-lapp.

Luck-mobil eran från GF 788 till T39:

Minns ni när det coolaste på mobilmarknaden var en liten lucka som man stängde över knapparna? Under flera år var Ericssons storsäljare så kallade luck-mobiler.

Det startade med GF 788 när den lanserades 1997 och några år senare kom de klassiska modellerna T29 och T39. T39 blev en riktig kultmobil med sin platta antenn. T39 var också den första Ericsson mobilen som vägde under 100 gram.

Sugen på en gammal Ericsson lur? Här kan du hitta hela utbudet på Tradera.

Slide-mobile Nokia 8110:

Nu kan vi skratta åt den, men när Nokia 8110 kom ut på marknaden 1996 var det bland det coolaste vi hade sett. Länge var den betraktad som både den finaste och dyraste mobiltelefonen på marknaden.

Telefonen utmärkte sig för den lucka som man sköt över tangenterna och som gjorde telefonen väldigt lång när man pratade. Sitt stora genombrott fick den efter att den varit med i den superhypade filmen Matrix 1999.

Sugen på en Nokia? Här hittar du hela utbudet.

Första kamera-mobilen – Samsung SCH V200:

I dag är kameran en självklarhet i våra mobiler men så har det inte alltid varit. Den första mobilen med kamera kom från Samsung och efter det var det många som hoppade på tåget.

I dag är Samsung en av de största inom mobilbranschen och det finns mängder av annonser på Tradera – kolla hela utbudet här.

Och sen kom musiken (Siemens SL45):

När Siemens släppte sin mobil SL45 2001 var den en av de första mobiltelefoner där man kunde lyssna på musik via mp3 filer. 

Galet stort för oss som levde då även om det gällde att ha tålamod eftersom det tog en evighet att ladda upp musiken – något som dagens Spotify-generation aldrig behövt oroa sig för.

Sugen på en Siemens lur? Här hittar du hela utbudet.

Relaterade produkter