Tradera Nyheter

Nu kommer nya iphone – så mycket får du för din gamla lur

Intresset var stort när Apple för några veckor sedan presenterade sina nya iphone-modeller.
Och snart kan du lägga vantarna på de eftertraktade telefonerna.
Här kan du få koll på hur mycket du kan få för gamla luren när du byter upp dig.

KOLLA HÄR: Så mycket auktioneras ”gamla” iphones ut för  just nu!

Den nya luren iPhone 8 har redan landat i butikerna och från den 3 november så finns även den eftertraktade supermodellen iPhone X i butikerna.

De nya modellerna bjuder på en rad härliga uppdateringar. Bland finesserna hittar vi till exempel en rad nya funktioner till kameran som låter dig ta snyggare bilder med bättre färgåtergivning och djup. De har dessutom en speciell selfiefunktion och nytt porträttljus – perfekt för dig som bara använder din telefon som kamera och har slopat den stora och klumpiga systemkameran.

De nya telefonerna har dessutom trådlös laddning och det starkaste glaset någonsin på en smartphone på både fram- och baksidan.

Den nya iPhone X har utöver allt annat en rad nya funktioner som Face ID, en skärm som sträcker sig över hela telefonen och telefonen är dessutom så intelligent att den svarar på ett tryck, din röst eller till och med ett ögonkast. Kameran har utrustad med teleobjektiv och återgivningen i oled-skärmen är i en klass för sig.

För dig som vill ha hetaste luren i höst känns iPhone X som en stark konkurrent.

Sälj din gamla lur

Men smakar det så kostar det. De nya iPhone-lurarna går loss på en hel del pengar. Den minsta iPhone 8 kostar från 7 995 kronor medan plus varianten startar på 9 095 kronor. Vill man ha en iPhone X får man räkna med ett pris från 11 495 kronor.

Om du sitter på en hyfsat ny lur i dag så kan du faktiskt få tillbaka en hel del pengar om du säljer den vidare på Tradera när du uppgraderar dig.

Hur mycket du kan få beror på en rad olika faktorer. Så det kan vara värt att kolla igenom våra tips innan du lägger upp en annons.

Så mycket auktioneras iphone-lurarna ut för just nu. Kolla här!

Några saker som är bra att ha koll på:

Hel och fungerande. För att du ska få så mycket pengar som möjligt är det såklart viktigt att din telefon är hel och fungerande.

Har du kvitto och tid kvar på garantin? Om du har kvittot och tid kvar på garantin kan du antagligen räkna med ett betydligt högre pris än om du saknar detta. De flesta vet om att en äldre telefon lätt kan sluta att fungera att då kunna lämna in den utan att riskera att det kostar en förmögenhet att reparera kan få de flesta att buda lite extra på din lur.

Hur stort minne har du? Har du en telefon med mer minne har du antagligen betalat en del extra för det, men det är också pengar du lättare kan få igen vid en försäljning.

Originalkartong och utrustning

Har du kvar telefonens originalkartong och utrustning kan du säkerligen få några extra kronor. Inte minst sänder det en signal till köparen att du inte är en slarvig person och att du antagligen tagit väl hand om luren.

Extra tillbehör

Har du ett extra snyggt skal till din lur eller något extra så inkludera gärna det i annonsen. Köpare gillar att få mycket med i sin deal.

Ha koll på buggar och funktioner som ofta går sönder

Hur lång batteritid har din telefon, har du någon gång tappat den i golvet eller i en vattenpöl? Du får vara beredd på att svara på en rad olika frågor när du säljer din begagnade lur. Det är därför bra att vara påläst. Kolla gärna upp vilka fel som är vanliga på just din lur och gör en dubbelkoll så att du vet att just din telefon inte är drabbad.

Kolla över utbudet

Kolla igenom annonserna på Tradera för just den modellen du tänker sälja. Vilka annonser har fått flest bud och vad skiljer de från andra som fått mindre bud? Att göra sin research kan ge utdelning i plånboken.

Här hittar du alla annonser på iPhones just nu.

Här är några annonser som går bra just nu:

iPhone 7

För dig som sitter på en iPhone 7 finns det såklart mest pengar att hämta. Detta är den senaste modellen som kom förra året vilket gör att köparen kan vara säker på att telefonen inte är så gammal.

Den här annonsen är en av de som går riktigt bra. All utrustning kvar, originalkvitto, olåst och helskärm!

iPhone 7 Plus

Den här annonsen har det mesta man kan önska sig om man är på jakt efter en iPhone 7 plus. Telefonen har stort minne, flera tillbehör, och originalkvitto. Den är dessutom olåst till operatör och blåst på innehåll vid leverans.

iPhone 7 Red

Denna modell är lite speciell eftersom den bara varit ute i några månader. Eftersom det inte finns lika många på marknaden bjuder den ofta till budkrig och priset hamnar inte sällan över 6 000 kronor för en lur av detta slag. Här hittar ni en i nyskick med ny skärm och garanti kvar.

iPhone 6s

iPhone 6s, 6s plus, 6 och 6 plus är förmodligen de telefonmodeller som det finns flest auktioner av ute på Tradera och andra auktionssajter.

Här gäller det dock att se upp eftersom telefonens ålder kan variera kraftigt från alldeles ny till flera år gammal. Därför gäller det att kolla upp annonserna noga – ett fynd kan också visa sig vara en dyr investering om telefonen är några år äldre än du hade tänkt dig. Priserna varierar också kraftigt från några hundralappar upp till 3 500 kronor.

Här hittar du några iPhone 6 som är till salu just nu. Kolla den här med 64 gb eller den här olåsta.

Relaterade produkter