Tradera Nyheter

Så har årets julklapp sett ut – genom tiderna

Årets julklapp blev VR-glasögonen. Men minns du bakmaskinen och spikmattan? Här är årets julklapp de senaste 28 åren – som du fortfarande kan fynda på Tradera.

Årets julklapp ska vara en hint om nästa års stora produkt. Men det är inte alltid som HUI Resarch, som organisationen numera heter, har helt rätt. Bakmaskinen är ett exempel på en produkt som floppade nästan direkt efter att ha blivit årets julklapp, spikmattan likaså. Men det finns faktiskt tillfällen då HUI Resarch prickat rätt. När surfplattan blev årets julklapp 2009 var många skeptiska. Sju år senare har i princip varje hushåll en ”padda”. Även hörlurarna visade sig vara ett smart val, numera äger i princip varje svensk prylen. Frågan är dock hur många av de övriga julklapparna som utsetts av HUI Research du minns? Kolla in listan nedan – det finns en hel del fynd att göra.

1988: Bakmaskin

Blev en jätteflopp, och går att köpa tokbilligt på Tradera. Kolla in denna för 350 kronor!

1989: Videokamera

Videokameran var en riktig lyxpryl 1989. Nu, med bättre mobilkameror, än någonsin känns den mindre aktuell än någonsin. Fortfarande sugen? Kolla in denna som du kan köpa för ett par 100-lappar.

1990: Wokpanna

Wokpannan måste fortfarande ses som rykande aktuell – svenskarna är intresserade av mat som aldrig förr. Och att köpa en behöver inte vara speciellt dyrt – kolla denna som bara kostar 179 kronor.

1991: CD-spelare

CD-spelaren var 1991 års Iphone eller platt-tv. Men nu hittar man den allt mer sällan i svenska hem. Det positiva för dig att den är billigare än någonsin – kolla denna med ett utropspris på en krona.

1992: Tv-spel

Tv-spel är hetare än någonsin 2016, men både grafik och utformande har revolutioneras. De gamla spelen är dock fortfarande värdefulla, kolla bara in dessa Nintendo-spel med en prislapp på över 2 500 kronor.

1993: En doft

1993 blev parfymen årets julklapp. Fortfarande rykande aktuellt? Nja. Parfymen kanske inte är det populäraste du kan ge bort 2016 men en lika tidlös gåva nu som då. Kolla in de populärastehär!

1994: Mobiltelefon

Mobiltelefonen är viktigare för svenska folket än någonsin. De lurar som gällde 1994 använder dock extremt få. Minns du den här?

1995: Cd-skiva

I Spotify-tider och vinyl-tider är CD-skivan inte det hetaste du kan ge bort 2016. Men för dig som fortfarande har en CD-spelare finns stora möjligheter att göra kap. Kolla in de billigaste här!

1996: Internetpaket

Ett internetpaket i julklapp. Låter det tråkigt? 1996 var det här framtiden, hur konstigt det än låter.

1997: Elektroniskt husdjur

Ett elektroniskt husdjur, även kallat tamagotchi var superhett 1997. Men frågan är hur många som äger den lilla prylen i dag? Extremt få gissar vi. De finns dock fortfarande att köpa – kolla in denna!

1998: Datorspel

1998 var de hetaste datorspelen Half-Life, NHL 99, Unreal och Fallout 2. Inte konstigt att datorspelet blev utsett till årets julklapp. Spelen finns kvar i mer eller mindre samma former 2016 – kolla in de hetaste just nu här!

1999: Bok

Varför boken blev årets julklapp 1999 är fortfarande inte klart. Men faktum är att vi, trots digitaliseringen, läser böcker som aldrig förr. På Tradera finns massvis av fynd – kolla in de hetaste här.

2000: DVD-spelare

DVD:n har fått en uppgång de senaste åren, även fast den absolut inte är lika het som för 16 år sedan. Det positiva att den är rejält mycket billigare nu än då – fynda här!

2001: Verktyg

Verktyget är fortfarande en julklapp som är okej att ge bort. Hitta din favorit här!

2002: Kokbok

2002 skulle vi laga mat – inspirerande av stjärnkockars råd. Kokboken är dock fortfarande rykande aktuell och går att hitta på Tradera till riktiga fyndpriser om du inte vill betala 100-lappar i bokaffären. Kolla in hetaste kokböckerna här!

2003: Mössa

En mössa är bland de mest klassiska julklapparna du kan ge bort. 2003 var den årets julklapp. Fortfarande aktuell? Absolut! Kolla in dina favoriter här.

2004: Platt-tv

2004 var platt-tv det hetaste du kunde ha – och ofta fick man betala rejäla summor för apparaterna. Numera räcker det oftast med några tusen för en bra tv. Kolla in de billigaste varianterna här!

2005: Pokerset

2005 var året då alla skulle spela poker. Det avspeglades i utmärkelsen av årets julklapp som, trots sin rejäla minskning i popularitet, fortfarande finns att köpa. Kolla in denna fina variant!

2006: Ljudbok

HUI Research var minst sagt rätt ute när de utsåg ljudboken till årets julklapp 2006. I år lyssnar vi som aldrig förr på böcker. Här hittar du de billigaste på Tradera.

2007: Gps-mottagare

GPS-navigatorn är kanske inte årets hetaste pryl. Det är ju enklare än någonsin att använda mobilen när man ska hitta i trafiken. Men navigatorerna finns fortfarande kvar – och är riktigt billiga. Kolla in dem här!

2008: En upplevelse

Är man elak går det att säga att en upplevelse är en present för fantasilösa. Andra skulle säga att det är den perfekta gåvan. Avgör själv och kolla in de hetaste upplevelserna här!

2009: Spikmatta

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Så gick det för spikmattan. Saknar du att ligga på taggarna? Kolla in denna!

2010: Surfplatta

Surfplattan är hetare än någonsin och i princip varje hushåll äger i dag en padda. På Tradera kan du göra riktiga fynd – kolla in dessavarianter!

2011: Färdigpackad matkasse

Matkassen har sedan den utsågs till årets julklapp 2011 växt stadigt i popularitet. Populär julklapp 2016? Det återstår att se. 2012: Hörlurar Hörlurarna är fortfarande det kanske hetaste tillbehöret du kan ha till din mobiltelefon. Och det finns tusentals varianter att välja bland – kolla in alla här!

2013: Råsaftcentrifug

Med en råsaftcentrifug kan du njuta av morotsjuice varje morgon. En perfekt present att ge bort till dina hälsovänner. En begagnad variant är alltid ett billigare val – kolla in alla hushållsprylar här!

2014: Aktivitetsarmband

Aktivitetsarmbandet blev inte så hett som vi trodde. Kanske behöver det några år till för att göra samma genomslag som surfplattan? För träningsnördarna är de dock perfekta – kolla in dessa billiga varianter.

2015: Robotdammsugare

En robot som sköter städningen åt dig. Visst låter det skönt? Robotdammsugare är den perfekta presenten för den stressade familjen – kolla in de populäraste här!

2016: VR-glasögon

Årets julklapp blev VR-glasögonen. Och har du inte testat på tekniken rekommenderar vi dig att testa en billig variant. Kolla in dessa från Samsung som kostar 450 kronor eller denna lite billigare variant. Perfekt att ge bort till barnen!

Relaterade produkter