Tradera Nyheter

Så kan du tjäna tusenlappar på din gamla mobil

Rota i din byrålåda – och dryga ut semesterkassan. Dina gamla telefoner kan vara värda tusenlappar och är minst sagt attraktiva objekt på Tradera. Här är de populäraste modellerna.

Vilket mobilmärke är din favorit?

Sony

Apple

Samsung

Motorola

LG

Övriga märken

Alla mobiler

Många väljer att behålla sin gamla mobil när de köper en ny. Så mycket som varannan person, visar en undersökning frånanalysföretaget Onepoll. Men vad många missar är att det finns tusenlappar att hämta för de som förvarar sina smartphones i byrålådan.

På auktionssajten Tradera ligger tusentals telefoner ute till försäljning och många säljs för flera tusen kronor. Det populäraste märket är Apple, framförallt modellen Iphone 6s och 6 plus som ofta köps för över 4 000 kronor. Även Samsungtelefoner är heta objekt med sina uppskattade Galaxy Note 5 och Galaxy S6.

Har du en äldre smartphone kan du inte räkna med att få lika mycket pengar. Iphone 4, som släpptes för sex år sedan, kostar oftast mellan 300 och 1 000 kronor, medan hyllade Sony Xperia Z3 Compact som släpptes hösten 2014 går loss för strax under tusenlappen.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din gamla mobil finns en rad saker att tänka på:

• Fräscha till mobilen och se till att presentera den i så bra skick som möjligt.

• Leta upp kartongen du fick när du köpte den. Paketet ska helst se ut som att det kommer direkt från affären.

• Var ärlig med defekter och visa så många bilder som möjligt på mobilen.

• Läs in dig på din gamla telefon och presentera de funktioner och specifikationer som kan vara intressanta för köparen.

• Sätt ett realistiskt pris. Att få tillbaka halva värdet av en fyra år gammal mobil är svårt, men 500 kronor är realistiskt – och rejält mycket bättre än ingenting.

Relaterade produkter