Tradera Nyheter

Så många tusenlappar kan du tjäna på din gamla Iphone

Sugen på att köpa nya Iphone?
Passa på att återvinn din nuvarande mobiltelefon och tjäna tusenlappar på att sälja på Tradera.
Här är listan på hur mycket du kan tjäna på din gamla Apple-mobil.

Se alla Iphone:s till salu här – så mycket värderas de till!

Tradera är en av Nordens största marknadsplatser med fler än 16 miljoner besök i månaden. Med ett brett utbud av begagnat och nytt finns cirka två miljoner saker till salu. Alltifrån barnkläder, heminredning och hemelektronik till samlarsaker och trädgård. Och så klart mobiltelefoner och Iphones.

Lanserar nytt

I oktober lanserade Apple sin senaste Iphone-modell och många valde då att byta mobiltelefon. Men många vet inte riktigt vad de ska göra av sin ”gamla” Iphone.

I en ny undersökning som Tradera och Avfall Sverige har gjort, bland över 1 000 svenskar i åldrarna 18 och uppåt, svarade strax över hälften att de behöll sin gamla mobil senast de köpte en ny. Dessutom svarade en femtedel att de har en fullt fungerande Iphone som inte är äldre än tre år som ligger och dammar någonstans.

Det som de kanske inte heller visste var att de gamla Iphonemobilerna kan inbringa en rejäl slant till hushållskassan. Har du en Iphone X så kan du i genomsnitt tjäna runt 7 500 kronor på Tradera på den, eller har du en modell 7 så har du lätt tre tusenlappar som väntar på dig…

Kolla in: Så värderas mobilerna på Tradera just nu.

”I dag får man bra betalt”

Statistiken visar också att snittpriser på begagnade Iphones på Tradera har ökat med 19 procent de senaste två åren och i dag säljs begagnade mobiltelefoner för drygt 70 miljoner om året på Tradera.

– I dag får man bra betalt för sin gamla Iphone. Om man jämför med för tre, fyra år sedan är skillnaden i tekniska finesser inte lika stor i dag när en ny version släpps. Dessutom har mobiltelefonerna bra kvalitet och håller länge, vilket gör att snittpriserna på fjolårets telefon fortfarande är ganska högt, säger Sofia Hagelin, pressansvarig Tradera.

2 000 till salu

26 procent av de tillfrågade svarade i undersökningen att de någon gång köpt en begagnad mobil vilket har ökat livslängden på de telefoner som annars skulle hamnat i en låda.

I dag finns drygt 2 000 mobiltelefoner till salu på Tradera och är man inte sugen på att köpa den nya modellen som kommer i butik i dagarna finns det fynd att göra på tidigare modeller.

Bland annat finns den här olåsta Iphone 7, 32 GB, i rosé guld med laddare och originalkartong med utgångspriset 1 krona.

Skynda att fynda!

Så här mycket kan du tjäna på din gamla Apple-mobil

Genomsnittligt försäljningspris i SEK på Tradera 1 maj – 31 aug 2018

• Iphone x: 7 341 kr

• Iphone 8/8 Plus: 5 791 kr

• Iphone 7/7 Plus: 3 532 kr

• Iphone 6/6 Plus/6S/6S Plus: 1 632 kr

• Iphone SE: 1 602 kr

• Iphone 5/5S/5C: 629 kr

• Iphone 4/4S: 246 kr

• Iphone 3/3G/3GS: 167 kr

Om undersökningen:

Undersökningen är genomförd under perioden 5-6 september 2018 via YouGov Sveriges Internetpanel. Undersökningen är genomförd bland 1 024 män och kvinnor 18+ år i Sverige.

Relaterade produkter