Tradera Nyheter

Topp 10-listan: Här är världens dyraste telefoner

Vi har listat de 10 mest exklusiva mobilerna i världen, smyckade med allt från ädelstenar till skinn av pytonorm. 
Experten tycker dock att fler borde köpa begagnade retrotelefoner som får plats i bröstfickan. Surfa kan du ju göra på paddan.

Alexander Wendel driver MobilTeleAkuten vid Fridhemsplan i Stockholm. I dag servar butiken främst smartphones, men de klassiska ”osmarta” telefonerna har fortfarande många fans – och experten tror att de kommer bli fler.
– Många vill ha en telefon som man kan stoppa i bröstfickan på sommaren. Jag försöker övertyga folk att man kan ha en läsplatta hemma som man kan surfa på istället för telefonen, säger Alexander Wendel.

Några favoritlurar bland de konservativa är Nokia 8800, 8210 och 8910. Alexander berättar att han har många kunder som i princip betalar vad som helst för att hålla sina exemplar vid liv. Men om du vill ha en telefon som verkligen väger lätt i bröstfickan så ska du satsa på Nokia 8210.
– Telefonen är lite större än en tändsticksask, med en svartvit display. I dag kan du få den för omkring 500 kronor. Nokia 8210 är även väldigt eftertraktad bland de som sitter i fängelse, för modellen är så liten att man kan gömma den i skosulan, säger han.

Modellen följdes av Nokia 8310, som finns på Tradera. Andra klassiker är Sony Ericsson W995I som du kan buda på här. I Sverige finns det dock en telefon som har verklig kultstatus. ”Hajfenan” blev ingen omedelbar succé när den släpptes, men Ericssons R310 visade sig vara extremt stryktålig. Tio år efter lanseringen sjösatte konkurrenten ”världens tätaste mobiltelefon”. Det visade sig dock att hajfenan var minst lika tät. I dag kan Ericsson-luren inbringa omkring 1 900 kr, och du kan du hålla igång ditt exemplar med reservdelar från Kina. Även hajfenan hittar du på Tradera.

Generellt sett inbringar gamla mobiler inga stora summor, men Alexander berättar att det finns extremt exklusiva telefoner som har ett högt värde på begagnatmarknaden. De är producerade i små serier för de allra rikaste – vanligtvis av dyra metaller och smyckade med ädelstenar.
För omkring nio år sedan exploderade segmentet och ibland dyker exemplar upp i Alexanders butik. Vi har listat de tio dyraste telefonerna i världen. En modell omgärdas av en slingrande orm gjord av diamanter och rubiner – en annan kan fås med skinn av pytonorm.
Ettan på listan har en rejäl prislapp. Faktum är att du kan köpa en ny Volvo V60 till 3 027 av dina bästa vänner för samma summa – och bilarna har förmodligen ett bättre andrahandsvärde. Se topplistan nedan.

Topp 10-listan över världens mest exklusiva mobiltelefoner:
 


Nr. 10

Vartu Signature Cobra
Det här är en av de mest udda telefonerna på topplistan. Framsidan omgärdas av en slingrande kobra, gjord av päronslipade diamanter och nära 500 rubiner. Två smaragder utgör ormens ögon. Åtta personer sägs ha slagit till på modellen.Pris: Cirka 2 570 000 kronor.

Nr. 9

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot
Sparsmakad bling! Gresso tillverkade totalt tre exemplar av den här modellen. Telefonen kombinerar guldet med en träpanel på baksidan – och många frågar sig hur företaget motiverar prislappen på en miljon dollar?Pris: Cirka 8,3 miljoner kronor.

Nr. 8

Diamond Crypto Smartphone
P
eter Aloisson har designat Crypto Smartphone, en robust telefon utan med extremt hög säkerhet. Priset motiveras av de 50 diamanterna i ovanligt generös storlek.
Pris: Cirka 10,8 miljoner kronor.

Nr. 7

GoldVish Le Million
Hela telefonen är tillverkad i 18 karats vitguld. Detta är dock svårt att se i och med att den är täckt med diamanter – totalt 120 karat. 2006 fick en rysk affärsman syn på telefonen och öppnade plånboken.
Pris: Cirka 10,8 miljoner kronor.

Nr. 6

iPhone 3G King’s Button
Totalt har Peter Aloisson installerat 138 diamanter i sin dyraste telefon. Det som imponerar mest är dock är dock stenen som har ersatt hemknappen. Det är en vit diamant på 6,6 karat.
Pris: Cirka 20 miljoner kronor.

Nr. 5

iPhone 6 Amosu Call Of Diamond
Det mest speciella med den här telefonen är att äpplet på baksidan är gjort av diamant. Totalt har luren 6 000 små diamanter. Den tar två månader att tillverka, och endast ett fåtal har sålts.Pris: Cirka 22,4 miljoner kronor.

Nr. 4

Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB
Här är hemknappen en unik diamant på 7,1 karat. Den har sällskap 53 stycken 1-karatsdiamanter. Höljet består av 271 gram solitt 22-karatsguld. Telefonen levereras i en låda som har karvats ur ett solitt granitblock.Pris: Cirka 26,5 miljoner kronor.

Nr. 3

Diamond Rose iPhone 4 32 GB
Stuart Hughes tar andra- och tredjeplatsen på topplistan. Över 500 felfria diamanter på totalt över 100 karat omgärdar telefonen. Baksidan är rosa guld och äpplet är konstruerat av ytterligare 53 diamanter. Hemknappen är en rosa diamant på 7,4 karat.Pris: Cirka 66,4 miljoner kronor.

Nr. 2

iPhone 5 Black Diamond
Totalt finns tre likadana stenar i världen. Stuart Hughes lyckades få tag på en av de svarta diamanterna, och han fäste den på en telefon. Två affärsmän från Ryssland och Kina startade ett priskrig om mobilen. Både ville vara ensamma i världen – kinesen vann.Pris: Cirka 127 miljoner kronor.

Nr. 1

Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6
Här har man släppt idén om pilliga juvelerararbeten. Listettan har ett stilrent hölje av 18 karats guld. Den bisarra prislappen motiveras av den gigantiska rosa diamanten på baksidan. För de med en mindre plånbok finns budgetalternativet med ett hölje i platina och en blå diamant. Då kostar den bara omkring 48,5 miljoner dollar – halva summan mot den rosa stenen. Det finns en avbetalningsplan…Pris: Cirka 793 miljoner kronor.

Relaterade produkter